Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usred noći

Šef talijanske 'Ndranghete pobjegao iz zatvora u Urugvaju

Foto: Victoria Jones/Press Association/PIXSELL
24.06.2019.
u 22:17

Morabito (52) je pobjegao iz zatvora INR u središtu Montevidea s još tri zatvorenika, rekao je u ponedjeljak urugvajski ministar unutarnjih poslova

Jedan od najstarijih članova talijanske 'Ndranghete, Rocco Morabito pobjegao je iz zatvora u Urugvaju gdje je čekao izručenje Italiji, objavilo je u ponedjeljak urugvajsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Morabito (52), je pobjegao iz zatvora INR u središtu Montevidea s još tri zatvorenika, rekao je u ponedjeljak urugvajski ministar unutarnjih poslova.

Četvorica muškaraca pobjegla su oko ponoći. Popeli su se na krov zatvora pa provalili u susjednu zgradu gdje su jednoj stanarki ukrali novac, navode iz ministarstva unutarnjih poslova.

U vrijeme njegova uhićenja u Urugvaju u rujnu 2017., Morabita je tadašnji ministar unutarnjih poslova Marco Minniti opisao kao "glavnog bjegunca" iz 'Ndranghete.

Djelovao je od 1994. i osuđen je na 30 godina zatvora u odsutnosti zbog pripadnosti mafijaškoj organizaciji, 'dilanju' kokaina i drugih ozbiljnih zločina.

Uspješan bijeg Morabita iz zatvora "uznemirujuć je i ozbiljan", navodi u izjavi zamjenik talijanskog premijera Matteo Salvini.

Salvini je rekao da će "zatražiti objašnjenje vlade u Montevideu" i obećao da će uloviti Morabita "gdje god bio i baciti ga u zatvor, gdje zaslužuje biti".

'Ndragheta je jedna od najpopularnijih organiziranih kriminalnih skupina u svijetu i vodeći krijumčar kokaina u Europu. Oformila se u regiji Kalabrija na jugu Italije.

Morabito još nije bio izručen Italiji jer se, prema pisanju urugvajskog El Paisa, žalio na presudu Vrhovnog suda.

Komentara 3

TO
torente
08:15 25.06.2019.

Kod nas sefovi zlocinacke ni ne moraju u zatvor!

Avatar Tračalo
Tračalo
04:08 25.06.2019.

Nije pobjegao. Kupio si je slobodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije