Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj Dalmatia Tower

Šef splitskog HDZ-a: Nećemo ovo nazvati porazom Puljka i Ivoševića iako uistinu to tako djeluje

Split: Gradska uprava odbila je izdati dozvolu za izmjenu građevinske dozvole za poslovni toranj "Dalmatia Tower"
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
30.03.2023.
u 17:53

"Nakon ovoga je jasno kako se sva ključna pitanja riješe kada struka i oni koji materiju razumiju daju svoj stav, a politikantstvo kojem smo svjedočili se ostavi po strani", navodi Tomislav Šuta

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta na svom je Facebook profilu komentirao preokret vezan uz Dalmatia Tower, najviši neboder u Hrvatskoj. Kako je Večernji list ranije objavio, Upravni odjel za urbanizam i izgradnju Odsjek za izdavanje akata prostornog uređenja i gradnje Grada Splita u srijedu je izdao zabilješku o usklađenosti glavnog projekta Dalmatia Towera s prostornim planom.

Šuta ističe kako se, nakon te zabilješke, "nazire konačno rješenje ove situacije". Također, navodi kako je ona pretvorena u "političku trakavicu bez presedana" zbog splitskog gradonačelnika Ivice Puljka i njegovog zamjenika Bojana Ivoševića. Nadalje govoreći o njima dvojici, Šuta navodi kako sada njihove optužbe "usmjerene prema svima padaju u vodu". Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Upravni odjel za urbanizam i izgradnju Grada Splita je jutros izdao zabilješku u kojoj su nadležne osobe navele kako je Dalmatia Tower usklađen s prostornim planom, a da nije potrebno donošenje ni novog zaključka gradonačelnika. Nakon ovoga možemo reći kako se nazire konačno rješenje ove situacije vezane za najviši neboder u Hrvatskoj koja se, željom i zalaganjem gradonačelnika Puljka i zamjenika Ivoševića, pretvorilo u političku trakavicu bez presedana.

Nakon ovoga je jasno kako se sva ključna pitanja riješe kada struka i oni koji materiju razumiju daju svoj stav, a politikantstvo kojem smo svjedočili se ostavi po strani. Nećemo ovo nazvati porazom Puljka i Ivoševića, iako uistinu to tako djeluje. Ovo ćemo nazvati pobjedom razuma, a porazom politikantstva i nepotrebnog zavlačenja ključnih projekata. Jasno je kako ovim praktično sve optužbe gradonačelnika Puljka i njegovog zamjenika usmjerene prema svima padaju u vodu, kao i u svim situacijama koje su ovoj prethodile. Očito je kako se s gradonačelnikom, njegovim zamjenikom i njihovom pasivno-agresivnom pristupu apsolutno više nitko ne slaže. Tu ubrajamo njegove nekadašnje suradnike, a sada i same gradske službe. Ova gradska uprava je pokazala, ne samo da nema socijalnu osjetljivost, već i da je nastrojena anti-poduzetnički i anti-projektno, a ova situacija je jedan od eklatantnih primjera", zaključio je. 

VIDEO Jedan od 10 najtraženijih poslova nitko ne želi raditi: 'Svi misle da mogu, ali to nije tako'

Komentara 2

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
18:27 30.03.2023.

Može se! Može se graditi bez poštivanja projekta, kako bi se više zaradilo. Projekt se preda a gradiš po svom. Srećom da je HDZ podržao takvu gradnju pa se nije moralo usuglasiti s projektom kako je izvorno odobren. A Puljak kojeg se spominje u članku i njegov zamjenik niti su planirali, niti odobrili niti nadzirali gradnju. A svi ti koji su to trebali raditi i naplatili su bogato svoje usluge i dobili su oprost od HDZ-a. A sve blato gurnuto na Puljka koji s time nema baš neke veze. Vidi se da se HDZ dobro organizirao. Ide im! Može se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije