Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALMATIA TOWER

Preokret u Splitu: Najviša zgrada u Hrvatskoj dobiva građevinsku dozvolu, uskoro otvaranje

Split: Gradska uprava odbila je izdati dozvolu za izmjenu građevinske dozvole za poslovni toranj "Dalmatia Tower"
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
30.03.2023.
u 16:00

Postupak za izdavanje dozvole je pokrenut, a procjenjuje se da bi mogao trajati 30 dana, nakon čega Dalmatia Tower može biti otvoren

Upravni odjel za urbanizam i izgradnju Odsjek za izdavanje akata prostornog uređenja i gradnje Grada Splita u srijedu je izdao zabilješku o usklađenosti glavnog projekta Dalmatia Towera, najvišeg nebodera u Hrvatskoj, s prostornim planom.

'Uzimajući u obzir priloženi glavni projekt izmjena i dopuna, za izradu istog nije potrebno ishoditi novi zaključak gradonačelnika s aspekta bitnog odstupanja od idejnog projekta iz 2017. godine, obzirom da je prethodno već doneseno rješenje o izmjeni i dopuni rješenja za građenje od 21. veljače 2018. godine. Glavni projekt ne odstupa u bitnome od glavnog projekta koji čini sastavni dio rješenja o izmjeni i dopuni rješenja za građenje, a slijedom navedenog, niti od idejnog rješenja iz 2017. godine. Slijedom navedenog, u konkretnom slučaju projektirano rješenje nije protivno idejnom projektu iz 2017. godine, niti bitno odstupa od istog u kontekstu ranije izdanog rješenja o izmjeni i dopuni rješenja za građenje pa da bi bila potrebna dorada natječajnog rada i ishođenje zaključka gradonačelnika o prihvaćanja glavnog projekta', piše u zabilješki koju potpisuje Ronald Rejo, voditelj Odsjeka za izdavanje akata prostornog uređenja i gradnje.

Ovaj dokument u suprotnosti je s dosad izloženim stavovima gradonačelnika Ivice Puljka i njegovoga zamjenika Bojana Ivoševića koji su tvrdili kako bi, ukoliko izdaju građevinsku dozvolu, prekršili zakon. Iako nismo uspjeli dobiti njihov komentar, sudeći po izjavi Tea Vojkovića, pročelnika Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju, postupili su po nalogu Ministarstva prostornog uređenja.

- Smatrao sam da postoje određena odstupanja koja treba otkloniti. I u prethodnom rješenju Upravnog odjela iznesene su određene primjedbe, no drugostupanjsko tijelo je donijelo svoje rješenje po kojem mi moramo postupiti - rekao je Vojković.

Postupak za izdavanje dozvole je pokrenut, a procjenjuje se da bi mogao trajati 30 dana, nakon čega Dalmatia Tower može biti otvoren.

VIDEO Puljak iz svog džepa mora platiti 100.000 kn: Ovo je političko zastrašivanje!

Komentara 18

Avatar grbadeva
grbadeva
16:16 30.03.2023.

Još jedan nevjerojatan uspjeh nadobudnih.

Avatar Čudomix
Čudomix
17:14 30.03.2023.

Neboder je projektiran za manju visinu da bi investitor naknadno (nakon što su radovi odmakli) odlučio tražiti dozvolu za dogradnju još nekoliko katova. Što je sa statikom u tom slučaju.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
19:39 30.03.2023.

"...Preokret u Splitu: Najviša zgrada u Hrvatskoj dobiva građevinsku dozvolu, uskoro otvaranje..."___Ovo ima samo na Balkanu, prvo gradiš, a onda ideš po građevinsku dozvolu. A i građevinska inspekcija vrijedi naših novaca, ovi su uspjeli sagraditi najviši toranj/zgradu u Hrvatskoj, a inspektori ga nisu vidjeli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije