Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON UBOJSTVA LUKE (22)

Šef splitsko-dalmatinske policije: Otac sam troje djece, i sam razmišljam o njihovoj sigurnosti

Načelnik splitske policije: "Spreman sam na moguće posljedice"
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/21
28.02.2024.
u 21:29

Slušamo poruke i mi ćemo se prilagođavati i raditi i biti uporni i dosljedni u onome što radimo godinama, poručio je načelnik splitsko-dalmatinske policije Slobodan Marendić

Splićani su ove srijede u velikom broju izašli na ulice i okupili se pred Županijskim sudom, nakon što je prošlog vikenda ubijen 22-godišnji Luka Bančić. Institucijama i političarima su poručili da je dosta, tražeći da Split postane siguran grad. O svemu je za RTL Danas progovorio i načelnik splitsko-dalmatinske policije Slobodan Marendić

- Od prvog trenutka smo uključeni u izvide, u kriminalističko istraživanje. Moram se zahvaliti organizatorima i sinoćnjeg i današnjeg skupa na jednom dostojanstvenom ispraćaju momka. Poslane su snažne poruke. Slušamo poruke i mi ćemo se prilagođavati i raditi i biti uporni i dosljedni u onome što radimo godinama. Meni je vrlo teško govoriti s pozicije načelnika u ovakvim teškim danima jer je vaše sljedeće pitanje: 'Je li Split siguran grad? - poručio je.

- Ustrajnim radom u zadnjih deset godina postigli smo to da smo statistički u brojkama nikad bolji. Ovakav događaj naravno da preokrene sve te statistike, izaziva kod građana i opravdani revolt. Brigu, i sam sam roditelj troje djece. Razmišljam o sigurnosti svoje djece. Ali činjenice govore u prilog da idemo prema boljem, ne prema gorem. Prošle godine smo imali ubojstvo, ove godine nažalost imamo već jedno ubojstvo. To statistički nisu brojke koje bi govorile da se radi o nesigurnom gradu - dodao je. 

Osim toga je i naveo da će stupanj kaznenog djela podignuti na teško ubojstvo, ako se doista i radi o takvom.

>> GALERIJA Dosta im je: Splićani došli na prosvjed nakon šokantnog ubojstva Luke (22)

Načelnik splitske policije: "Spreman sam na moguće posljedice"
1/30

- Građani Splita mogu biti sigurni i policija će biti spremna. Mi želimo svoje greške ispraviti - naveo je.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 1

GE
generacija57
05:50 29.02.2024.

Kaj ima i blago ubojstvo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije