Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK SMANJUJU RATNE PLANOVE

Šef ruske vojske objavio veliku promjenu strategije: Fokusirat ćemo se na glavni cilj - istočnu Ukrajinu

Service members of pro-Russian troops are seen atop of an armoured vehicle in Dokuchaievsk
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
1/6
25.03.2022.
u 20:05

Rudskoj je rekao da je pod ruskom kontrolom 93 posto teritorija Luhanske oblasti te 54 posto teritorija Donecke oblasti

Ruska vojska priopćila je kako će se sada usredotočiti na "oslobođenje" istočne Ukrajine, poručivši da je ispunila početne ciljeve invazije na Ukrajinu koja je započela 24. veljače, prenosi AFP.

"Borbene sposobnosti ukrajinskih snaga značajno su smanjene, što omogućava (...) da se ponajviše usredotočimo na glavni cilj: oslobođenje Donbasa", rekao je zamjenik načelnika glavnog stožera ruske vojske Sergej Rudskoj.

Ministarstvo obrane priopćilo je da je Rusija razmatrala dvije opcije, od kojih jedna pokriva cijelu Ukrajinu, dok je druga usmjerena na Donbas. To upućuje na mogućnost smanjenja ruskih ratnih ciljeva

VIDEO Zelenski poručio Europskom vijeću da su prekasno reagirali da spriječe Rusiju

Rudskoj je rekao da je pod ruskom kontrolom 93 posto teritorija Luhanske oblasti te 54 posto teritorija Donecke oblasti.

Rusija je uništila veliku većinu ukrajinskog zrakoplovstva i mornarice, što označuje uspješan završetak prve faze sukoba, dodao je.

Međutim, ministarstvo obrane nije isključilo napad na ukrajinske gradove koji su blokirani i reklo je da će Rusija odmah reagirati na svaki potez zatvaranja zračnog prostora iznad Ukrajine - na što je predsjednik Volodimir Zelenski više puta pozivao.

Rusko ministarstvo obrane također je objavilo da će se invazija nastaviti dok se ne postignu ciljevi koje je postavio predsjednik Vladimir Putin, objavila je ruska novinska agencija RIA, ali nije specificirala o kojim je ciljevima riječ.

VIDEO Gradonačelnik Černihiva objavio video uništenog grada: 'Gradsko groblje ne može pokopati mrtve koliko ih ima'

Tijek događaja Ukrajini pratite OVDJE

Ključne riječi

Komentara 29

KR
Krud
20:10 25.03.2022.

Spašavanje ratnog zločinca Putina.

Avatar Hazl113
Hazl113
20:23 25.03.2022.

Čujem nestašica sapuna, šampona, svačega u Rusiji. Bili bi pametno da se presretne Airbus 330 Air Srbije i spusti ga se u Poljsku. Čujem da se dosta toga šverca u tom avionu. Po 25T dva puta dnevno. Zato i ima ograničenje na samo 200 putnika.

MI
Mislav28
20:41 25.03.2022.

Gledao neki dan dokumentarac o putinu kažu najviše je gledao kako vuku diktatora gadafija po cesti i to je 100 gledao taj video ,toga se najviše boji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije