Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napetost raste

Šef njemačke diplomacije: Ukrajina je na korak do rata

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
06.05.2014.
u 17:13

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier pozvao je sukobljene strane da situaciju pokušaju razriješiti novom diplomatskom konferencijom u Ženevi

Njemačka savjetuje svoje građane da napuste istok i jug Ukrajine zbog rastuće napetosti u regiji i rizika da ih zarobe separatisti, javlja AP. Njemačko ministarstvo vanjskih poslova na službenim je internetskim stranicama objavila kako se u posebnoj opasnosti nalaze predstavnici medija.

Među vojnim promatračima koje su u Slavjansku više od tjedan dana u zarobljeništvu držali separatisti, bila su i četiri Nijemca.

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier pozvao je sukobljene strane da situaciju pokušaju razriješiti novom diplomatskom konferencijom u Ženevi. Apelirao je i na održavanje predsjedničkih izbora u Ukrajini koji bi toj zemlji dali novu vlast koja bi imala 'demokratski legitimitet'.

U sukobima ukrajinskih snaga i ruskih pobunjenika oko Slavjanska jučer je poginulo desetak osoba, nakon što je više desetaka ljudi prošli tjedan izgubilo živote u sukobima u Odesi.

'Krvave slike iz Odese znak su da smo tek nekoliko koraka od vojnog sučeljavanja', kazao je Steinmeier.

Rusija je pak odbacila mogućnost novih pregovora osim ako u njima ne sudjeluju i proruski orijentirane opozicijske grupe.

 - Novi pregovori nemaju smisla budući da prethodni sporazum iz Geneve nije implementiran, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je moguće izbore u vrijeme kada vojska napada narod, nazvao 'neuobičajenim'.

>> Poslovanje je ugroženo, ali iz Ukrajine se ne povlačimo

Komentara 29

Avatar Dolar=0
Dolar=0
18:30 06.05.2014.

15.39 - Parlament Ukrajine odbacio je na zatvorenoj sednici predlog da se 25. maja sprovede referendum o decentralizaciji vlasti, izjavio je poslanik Aleksandar Briginjec. "Prošao je meni blizak stav Slobode, Udara i SEU da se referendum ne održi. Treba ga sprovesti, ali ne dok traje rat. Za tu odluku glasala su 154 poslanika. Hvala Bogu", objavio je Briginjec na svom Fejsbuku. . . . . ukrajinski parlament. Ima 450 parlementaraca . . . I ko sada želi rat Kako je moguće da se izglasa takva odluka sa trećinom u parlamentu

Avatar Dolar=0
Dolar=0
18:09 06.05.2014.

KLARK: SAD bi okončale nasilje u Ukrajini jednim pozivom hunti u Kijevu, ali neće. Ako Vašington ne bude tražio od vlasti u Kijevu da zaustave operaciju, Rusija neće sedeti skrštenih ruku i gledati kako ubijaju Ruse, kaže britanski novinar NilNil Klark u intervjuu za Rašu tudej

Avatar anticenzura
anticenzura
18:37 06.05.2014.

Svicarski Predsjednik sutra ide kod Putina, obecao je s osmjehom od uha do uha da ce upotrijebiti sve svoje najvise ''sile'' da se diplomatskim putem rijesi sukob u Ukrajini, bez konflikta, mirnim i civilnim putem. Vise vjerujem njemu, zemlji sta nije nikad ratovala, nego Nijemcima sta su harali Evropom u 2.Svjetskom i izazvali konflikt od 60 miliona zrtava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije