Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATEKAO IH U OBITELJSKOJ KUĆI

Šef lokalne civilne zaštite priveden zbog nasilja nad suprugom i svećenikom

Google Earth
05.01.2021.
u 13:31

Uz njega sudionik nasilja bio je i njegov 24-godišnji sin. Oni su zajedno počinili nasilje nad 43-godišnjakinjom iz Komletinaca i 47-godišnjakom iz obližnjeg sela Slakovci.

U Komletincima, naselju nedaleko od Otoka, 27. prosinca 2020. godine oko 20.30 sati, zabilježeno je obiteljsko nasilje koje je registrirala i policija. Dan poslije policija je provela i kriminalističko istraživanje cijeloga događaja.

Međutim, umjesto još jednoga u nizu obiteljskih nasilja ovo je bilo „drukčije“ jer je glavni akter bio Josip Varga (56) koji je inače predsjednik HDZ-a Komletinci i načelnik Stožera civilne zaštite. Uz njega sudionik nasilja bio je i njegov 24-godišnji sin. Oni su zajedno počinili nasilje nad 43-godišnjakinjom iz Komletinaca i 47-godišnjakom iz obližnjeg sela Slakovci.   

– Na temelju naloga Županijskog suda u Vukovaru policijski službenici obavili su pretragu doma i drugih prostorija 56-godišnjaka u Komletincima te tom prilikom pronašli i oduzeli nekoliko komada streljiva. Uz kaznene prijave obojica osumnjičenih su 29. prosinca predana pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja osumnjičenika Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima im je rješenjem odredilo mjere opreza – zabranu približavanja žrtvama i zabranu ostvarivanja kontakta sa žrtvama te su pušteni na slobodu – rekao je glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.  

Iako iz policije ne navode detalje, kako doznajemo, jedna od žrtvi nasilja je supruga Josipa Varge, a 47-godišnjak koji se spominje svećenik je iz Slakovaca koji je inače rodom iz Komletinaca. Sve se zapravo dogodilo u obiteljskoj kući Josipa Varge koji je u Komletincima poznat i kao Kulen. Iako nismo dobili potvrdu, pretpostavlja se da je nasilje prijavila upravo supruga Josipa Varge.

Prema informacijama od osoba iz HDZ-a grada Otoka, Josip Varga predsjednik je temeljnog ogranka HDZ-a Komletinci. Na to mjesto došao je tijekom unutarstranačkih izbora prije otprilike godinu dana.

– Varga je osoba od povjerenja gradonačelnika Otoka Josipa Šarića koji je saborski zastupnik iz reda HDZ-a i bio je jedini kandidat za predsjednika na tim izborima. Bio je jedini jer su ostali mogući protukandidati „sklonjeni“. Isto tako Varga je i načelnik Stožera civilne zaštite te je dobio službeni automobil na korištenje. Prima i naknadu za taj posao.

Inače, on je u vojnoj mirovini, a kako se priča, pronađeno mu je prilikom pretresa i neko naoružanje. Sve u svemu ovo je veliki šamar gradu Otoku pa tako i gradonačelniku Šariću jer je riječ o njegovu kadru, a koji je donedavno bio i pomoćnik Glavnog tajnika HDZ-a, rekao nam je ovaj HDZ-ovac iz Otoka koji je želio ostati anoniman.  

Epilog svega jest da je Varga 31. prosinca, iz osobnih razloga, podnio pisanu ostavku na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite Otoka. Navodno su se za cijeli slučaj ubrzo zainteresirali i iz vrha HDZ-a, odakle su zatražena pojašnjenja. 

Komentara 20

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
14:13 05.01.2021.

Nije potrebno odmah dići glas protiv svećenika. Pa muž je ovisnik o kockanju i rakiji, već su imali problema, žena je prije nešto više od godinu dana napustila obitelj, prijetnjom i nasiljem su je vratili. Muž je išao sam kod psihologa na terapije u bolnicu, obitelj je to gdje se pozdravlja sa psovkom....

RO
romobil
15:02 05.01.2021.

Svećenika zovemo " oče"....da ga zovemo "tatek" bilo bi ipak sumnjivo...☺

ZO
ZoranF
21:52 05.01.2021.

Ako muž zatekne ženu s ljubavnikom, kakve veze ima je li u HDZ-u ili u nekoj drugoj stranci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije