Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONACIJE ZA POGOĐENE POTRESOM

Šef Crvenog križa otkrio što će biti s 36 milijuna kn koje su uplaćene na njihov račun

Foto: PIXSELL
1/2
02.01.2021.
u 22:22

To je novac hrvatskih građana, hrvatskih firmi, prema kojima se mi iznimno odgovorno odnosimo, rekao je Robert Markt

Izvršni predsjednik Crvenog križa Robert Markt kazao je kako im lažne vijesti otežavaju rad.

– Svaki slučaj provjeravamo i za sada se pokazalo da je 90 posto takvih vijesti bilo lažno, na koje smo izgubili i vrijeme i resurse, i molim da se takve stvari minimiziraju i da se možemo posvetiti našem radu – rekao je Markt u Dnevniku HRT-a i dodao:

– Siguran sam da u ovim trenucima nema više nikoga tko nije primio pomoć. Mi smo do sada distribuirali 129 tona hrane. Ako vidite da je paket za jednu obitelj oko 15 kg, onda ispada da smo podijelili skoro 9000 paketa. Podijeljeno je 150.000 litara vode, 700 paketa dječje hrane, 21.600 kuhanih obroka... Ogroman posao je iza nas, a ogroman posao i slijedi.

Hrvatski crveni križ dosad je na ime donacija prikupio nešto više od 36 milijuna kuna. Markt je rekao da će svi građani na postradalom području dobiti određeni iznos, ali i naglasio da taj novac neće biti značajan, odnosno da neće biti novac koji će nekome značajno pomoći da unaprijedi svoju životnu sredinu.

– Međutim, to je novac hrvatskih građana, hrvatskih firmi, prema kojima se mi iznimno odgovorno odnosimo. Onog trena kad imamo popis krenut ćemo u sakupljanje brojeva računa i ja sam siguran da neće proći puno vremena do kad ćemo krenuti s prvim uplatama – rekao je Markt.

Na pitanje može li se proces ubrzati i novac dijeliti u gotovini zbog ovakve situacije, Markt je odgovorio kako su svjesni toga te da će o tome razgovarati na Stožeru.

– Vjerujte mi da je tu vrlo sklizak teren, a mi smo iznimno odgovorni prema novcu koji smo prikupili i ne želimo da se ijedna kuna isplati nekome kome to ne bi trebalo – rekao je Markt.

VIDEO Epicentar potresa: 'Dimnjak mi je skoro dijete ubio. Sve je popadalo, katastrofa'

Ključne riječi

Komentara 36

BA
bandićevžetončić
22:37 02.01.2021.

najbolje bi bilo da se ta lova povjeri bivšoj potpresjednici crvenog križa josipi rimac.onda ćemo moć biti 100 % sigurni da neće bit nikakvih malverzacija.još akose u raspodjelu uključe bašić,ratko čačić,ivan vrdoljak,tomislav ćorić i ekipa iz slovenske 9 znat ćemo ne da neće pokrast nego će svoju imovinu i imovinu svoje obitelji dat kako bi pomogli potrebitima

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
22:53 02.01.2021.

prebaci u HDZ-ovu i SDP-ovu kast ha,ha,ha

Avatar Medusa
Medusa
23:10 02.01.2021.

Čovjek izgleda kao pravi humanitarac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije