Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ REZULTATA

SEECP bez završne deklaracije zbog odbijanja Albanije

'The new Serbian President Tomislav Nikolic gives a press conference at the National assembly building in Belgrade on May 31, 2012.  Tomislav Nikolic, sworn in as Serbian president Thursday, said he w
AFP/PIXSELL
15.06.2012.
u 11:32

Tomislav Nikolić rekao je da deklaracija nije mogla biti prihvaćena bez konsenzusa i da je Albanija ustrajala na nečemu što ostala izaslanstva nisu tražila

Summit Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi – SEECP završen je u petak u Beogradu bez prihvaćanja zajedničke deklaracije zbog neslaganja izaslanstva Albanije s predloženim tekstom, javlja agencija Beta. Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je na završnoj konferenciji za novinare da deklaracija nije mogla biti prihvaćena bez konsenzusa i kako je Albanija ustrajala na nečemu što ostala izaslanstva nisu tražila.

– Riječ je o tome da se otvori novo poglavlje u ovoj organizaciji – da se predstavnicima administracije u Prištini omogući učešće na način koji Srbiji nije prihvatljiv – objasnio je Nikolić, dok je predstavnik Albanije prije konferencije za novinare u svom izlaganju rekao da je njegovo izaslanstvo tražilo u cijelosti poštovanje sporazuma Beograda i Prištine o predstavljanju Kosova na regionalnim skupovima. Potom je šef srbijanske diplomacije Vuk Jeremić, koji je u tom trenutku predsjedao skupom, zaključio da "deklaracija nije prihvaćena zbog protivljenja jedne države".

 

Komentara 8

DU
Duncan
12:35 15.06.2012.

Nikolić je govorio engleskim, sa izraženim austro-bugarskim naglaskom. Jako je podsetio na lika iz drame Мај нејм из Митар. Koliko sam mogao videti, tekst je bio pisan ćirilicom, štampanim slovima. Tajne službe ubuduće neka pripaze, da mu neki mangup ne podmetne tekst priznavanja Kosova, ili priznanja da je u Antinu uradio to za šta ga sumnjiče.

PI
piranha
12:38 15.06.2012.

Braćo albanci na kosovu upravo vam je Nikolić najavio rat lijepim govorom o uzajamnom dijalogu.Podmažite oružje slijede problemi da vas ne zateknu nespremne

ĆA
ćaćaća
12:02 15.06.2012.

u srbiji ljude demokraciji uče četnici u hrvatskoj komunsiti :))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije