Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz novčanu kaznu

Sedmorica optuženika iz akcije Exotic priznala krivnju, među njima i proslavljeni srpski kuhar

Dejan Markus
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/4
20.11.2020.
u 07:00

Svima se u izrečene kazne računa vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, a sud je odredio da će im se novčane kazne, ako ih ne plate u roku šest  mjeseci od pravomoćnosti presude, naplatiti prisilno.

Sedmorica od 12-ice optuženika iz akcije Exotic u kojem je USKOK skupinu predvođenu Stjepanom Plaščarom optužio da su se udružili radi krijumčarenja i preprodaje veće količine kokaina i amfetamina koje su nabavljali u Nizozemskoj, skladištili u Srbiji, a preprodavali po Hrvatskoj i Sloveniji, priznali su krivnju te su se nagodili s USKOK-om. Ukupno su osuđeni na 17 godina i osam mjeseci zatvora, a zajedno moraju platiti i 365.000 kuna novčanih kazni.

Slaven Berišić osuđen je na dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a mora platiti i novčanu kaznu od 67.500 kuna. Željko Belanić osuđen je na tri godine zatvora i plaćanje novčane kazne od 40.000 kuna. Na jedinstvenu kaznu od dvije godine i četiri mjeseca zatvora te plaćanje novčane kazne od 60.000 kuna osuđen je Darko Stubičar, dok je Josip Kočiš osuđen na dvije godine zatvora, a David Berišić na dvije godine i dva mjeseca te plaćanje novčane kazne od 67.500 kuna.

Denis Žižek osuđen je na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i 11 mjeseci zatvora, od čega godinu dana mora provesti iza rešetaka, dok mu se ostatak pretvara u uvjetnu kaznu uz rok kušnje od pet godina. I on mora platiti novčanu kaznu od 70.000 kuna. Tilen Božo Halozar također je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i 11 mjeseci zatvora. I on mora iza rešetaka provesti godinu dana, a ostatak kazne mu se mijenja uvjetnom uz rok kušnje od tri godine. On mora platiti novčanu kaznu od 60.000 kuna.

Svima se u izrečene kazne računa vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, a sud je odredio da će im se novčane kazne, ako ih ne plate u roku šest  mjeseci od pravomoćnosti presude, naplatiti prisilno.

U odnosu na preostale optuženike koji nisu priznali krivnju, a riječ je o Plaščaru, Dževadu Nesimiju, Mariju Kraljiću Mariju Šafraniću i Stipi Mađeriću, vodit će se zaseban postupak. Dio te skupine  je i  Dejan Markus (na fotografiji), Beograđanin sa zagrebačkom adresom koji se  proslavio u srbijanskoj kulinarskoj emisiji "Kuhati sa srcem", a u Zagrebu je pokrenuo nekoliko ugostiteljskih projekata te je imao i vinoteku. On je uhićen u Sloveniji, a za to se doznalo, nakon što je njegova sestra prijavila nestanak.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije