Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi stečaj
Povratak na članak

Sedmi bankrot u povijesti Argentine: 'Američki lešinari odveli nas u propast'

Cristina Kirchner - Argentinska predsjednica ima iskustva s bankrotom jer je zemlju prije 12 godina iz gotovo iste situacije izvlačio njezin muž Nestor Kirchner

Komentari 46

LK
Lopovi_KRADEze
23:46 31.07.2014.

Dabogda amerika dozivi istu takvu demokraciju, slobodu i prosperitet - kao sto su oni "donijeli" Iraku

VL
AM
alberta.mutti.5
22:16 31.07.2014.

Demokracija, globalizering, americki finansijski sistem; carstvo za spekulante, hohstaplere, varalice, ucjenjivace, lopove,...

VL
MG
mandoljina@gitara
06:17 01.08.2014.

Naravno,tužili na američkom sudu,a taj će ti izmisliti dug,ako ga nemaš.Cijeli taj svjetski monetarni sustav je nešto najgore što postoji,a zna se dobro tko ga je izmislio da bi opljačkao cijeli svijet.Ljudi paraziti,koji nisu nikad radili jer žive predobro od tuđeg rada i muke.

VL
Avatar trooso
trooso
22:16 31.07.2014.

može, može tako dugo dok većina ima strah da im se ne dogodi bankrot, umjesto da nacionalizira banke svojom većinom, svi znamo da 2% drži kapital ali da nemogu živjeti i zarađivati bez ostatka od 98 %

VL
CR
Croasan
07:45 01.08.2014.

Bankrot = svjetska bankarska mafija + korumpirani o d n a r o đ e n i političari !

VL
TH
than
22:47 31.07.2014.

Dug je zao drug i nema tu bankrota koji spasava drzavu iz razloga sto drzava ne moze bankrotirati za razliku od pojedinca. Pojedinac moze bankrotirati i ostane bez svega, drzava i dalje moze tiskati neke pare da se sve nekako vrti.... No prije ili kasnije dug dolazi na naplatu, na ovaj ili onaj nacin. Zato ima jedna pametna koje se kod nas malo tko drzi - prostri se koliko si dugacak. Sve ovo nase divljanje sa kreditima i potrosnjom vec sada naveliko placamo, a nece ih otplatiti niti 20 generacija nakon nas.

VL
HA
harakiri
00:53 01.08.2014.

da bar Hrvatska proglasi bankrot

VL
MG
mandoljina@gitara
10:11 01.08.2014.

patria - a od čega onda žive lešinari koji su prisvojili FED,odnosno oteli od američkog naroda i štampaju usd bez pokrića ? Od kojeg oni rada žive,to nam objasni ,molim te !

VL
Avatar LiberalniAnarhist
LiberalniAnarhist
07:09 01.08.2014.

Amerikanci stvaraju novac{dolar} tiskanjem papira!Sve dok dolar bude vodeća valuta Amerikanci će biti u stanju manipulirati!

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
22:06 31.07.2014.

Kakav je to svijet u kojem nekakav Fond möge unistiti drzavu...hahaha

VL
CH
chemica
02:42 01.08.2014.

Dok su tuđe novce trošili, nisu se bunili. Kada treba tuđe novce vratiti, e onda prigovaraju. Kriv je onaj tko želi svoj novac nazad. S kamatama, što kao da predstavlja smrtni grijeh.

VL
TA
taknekak
13:49 01.08.2014.

hedge fondovi uništili Argentinu i odmah poslali forumaše da to hvale i prebace krivicu na argentinu

VL
HH
hhorvatic
07:39 01.08.2014.

Tko će ovoliki dug staviti pod kontrolu,možda ministar Lalovac ili premijer Milanović, netko je tu lud, ja nisam ,pogodite tko je?

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
01:48 01.08.2014.

Argentina ima zapravo jako dobar odnos duga prema GDP, daleko bolji od vecine G8 drzava.

VL
AP
apolon
22:46 31.07.2014.

Ne razumijem...Kako je Argentina godinama isključena iz financ. tržišta kada će odluku o "defaultu" ( potencijalnom bankrotu) kao i isplate kroz CDS-ove (derivati) kroz par dana donijeti Međunarodno swaps udruženje -ISDA.i Međunarodno swaps udruženje -ISDA.

VL
PA
patria
08:12 01.08.2014.

Jedini lešinari su oni koji žive od tuđega novca, a ne od svoga rada u okvirima vlastitih mogućnosti. Nitko ih nije puškom tjerao da se zadužuju. Dok se troši tuđi novac odgovaralo im je i bilo im je dobro, kada treba vraćati, onda više nije. Kako to da se bankroti i dužničke krize već desetljećima događaju gotovo konstantno istim državama, a ne recimo jednoj Njemačkoj koja je bila sva u ruševinama i morala isplaćivati više odšteta nego što je dobivala pomoći, ili jednom prenaseljenom i prirodnim resursima siromašnom Japanu, ili jednoj Južnoj Koreji koja je još prije samo koje desetljeće drastično gospodarski zaostajala za Argentinom.

VL
Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
00:48 01.08.2014.

Ajme sad I Argentini krivi za bankrot, ovi prokleti americki lesinari. Sad je Amerika kriva cak ako netko ima proljev.

VL
Avatar airbizz
airbizz
21:24 01.08.2014.

wall street je jedini i pravi krivac za stanje u svijetu.pumpaju novac u svijet.novac bez pokrića.jedina moneta bez vrijednosti(nema pokriće u zlatu) je američki dolar.ono što su amerikanci napravili argentini,to isto jedna kina može napraviti americi.jedini i pravi razlog zašto se to dogodilo je ljudska pohlepa.ljudska pohlepa ne stvara vrijednosti koje su potrebne za dostojan i zdrav život.ljudska pohlepa stvara siromaštvo,bijedu i smrt.

VL
Avatar airbizz
airbizz
21:55 01.08.2014.

kako se dijele krediti od svjetske banke i mmf-a?privatne konzultantske firme kao naprimjer chas.t.main,inc nude kredite svim zemljama ovog planeta.oni kanaliziraju novac iz svjetske banke i agencije sjedinjenih država za međunarodni razvoj(usaid) i drugih inozemnih organizacija za "pomoć" u državnene blagajne velikih korporacija i u džepove malobrojnih bogatih obitelji koji kontroliraju prirodne resurse zemlje.njihovi alati su varljivi financijski izvještaji,namješteni izbori,mito,iznuđivanje,pa i ubojstva.1999.godine je bolivija bila u situaciji kao i danas argentina.banke su kazale,dobro nemate novca,dajte nam vašu vodu.jedan dio populacije je morao ustupiti vodu na 10 godina korporaciji bechtel. kod nas je uvriježeno da olako posuđujemo novac za plaće i mirovine(!).naš politički establišment,ili ne zna za scenarij koji se globalno odvija ili je korumpiran.mi,narod trebamo djelovati preventivno kad su u pitanju naša prirodna bogatsva ili strateški interesi(ina,auto ceste,zdravstvo,školstvo,telekomunikacije,energetika).to su stvari koje trebaju služiti svim građanima,a ne samo pojedincima.jedino pravodobno djelovanje može nas spriječiti od zla u kojem korača naša vlast.kad su u pitanju nacionalni interesi ne postoje stranke.postoje samo ljudi.

VL
Avatar morski covik 3
morski covik 3
04:50 01.08.2014.

Ja sam za to da i mi proglasimo bankrot, dignemo na Sabor Njemacku zastavu i proglasimo se Bavarskom pokrajnom.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.