Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI KANCELAR

Sebastianu Kurzu ukinut zastupnički imunitet, nastavlja se istraga zbog korupcije

Former Chancellor Kurz attends a session of the Austrian parliament in Vienna
Foto: LEONHARD FOEGER
1/3
18.11.2021.
u 20:43

Protiv njega se vodi istraga zbog pronevjere novca, a optužen je i za davanje lažne izjave pred parlamentarnim istražnim povjerenstvom, vezano uz aferu Ibiza

Bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz izgubio je u četvrtak zastupnički imunitet nakon što su zastupnici jednoglasno donijeli takvu odluku kako bi omogućili nastavak istrage zbog navodne korupcije.

Za ukidanje imuniteta šefu zastupničkog kluba Austrijske narodne stranke (OVP) glasala je i njegova stranka koja smatra da je što prije nužno razjasniti optužbe. Kurz je, nakon podnošenja ostavke na mjesto kancelara, bio zaštićen zastupničkim imunitetom pošto je prešao u parlament.

Protiv njega se vodi istraga zbog pronevjere novca, a optužen je i za davanje lažne izjave pred parlamentarnim istražnim povjerenstvom, vezano uz aferu Ibiza. Kurz niječe sve optužbe na svoj račun.

Serija pretraga 6. listopada u uredu kancelara, sjedištu OVP-a i u ministarstvu financija dovela je do više otkrića zbog čega je Kurz ubrzo podnio ostavku. Ali ostao je zastupnik i nastavlja voditi stranku i zastupnički klub.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Od ponedjeljka stupio na snagu lockdown za necijepljene u Austriji

Ključne riječi

Komentara 3

SO
Sotona
21:29 18.11.2021.

Pa kad bi mene imao za odvjetnika ne bi imao problema . Od kada je priznata igra i legalizirano od Brisela . "Nepovratni krediti " Kako onda da i u EU postoji neki drugi stari prostački naziv kao Korupcija !ja ! ??? Tako su i suci od Mamaića dobivali smo te Kredite - nepovratne . Bili bi mentalni bolesnici da su potpisivali na ugovore uzaima lovu od tebe "da te ne osuđujemo divljačko balkanski" Čak su i to mogli legalno da odrade i da sa tim dokumentom odu kod državnog tužioca i da sutradan sve tajno prijave da imaju totalni dokaz protiv onoga koji nudi i daje u ono vrijeme druženja slobodnoga od novinara kao sumnjivog tipa Milionera Mamića !!

TI
tico123
08:05 19.11.2021.

taj je nula za naše političare

XA
xaron
20:48 18.11.2021.

Dobro je poznato da Kurtz nekima smeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije