Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
agrokor

SDP traži da se Vlada aktivno uključi u rješavanje problema Agrokora

siniša hajdaš dončić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.03.2017.
u 20:55

Predsjedništvo SDP-a u srijedu navečer raspravljalo je o situaciji u Agrokoru nakon velikog pada njegovih dionica na Zagrebačkoj burzi, a član Predsjedništva Siniša Hajdaš Dončić novinarima je rekao kako SDP traži da se se Vlada aktivno uključi i zaštiti, ne samo radnike zaposlene u Agrokoru, već i dobavljače

"Stav je SDP-a  da je problem Agrokora postao hrvatski problem jer  direktno zapošljava oko 2 posto ukupne radne snage u Hrvatskoj, a indirektno, s dobavljačima, 5 ili 6 posto. On te izravno utječe na 2 do 3 posto BDP-a. Tražimo da Vlada posebnu pozornost posveti onim dobavljačima koji se ne mogu snaći i koji će bolan proces restruktuiriranja po našoj analizi najviše udariti", rekao je Hajdaš Dončić novinarima u stanci sjednice Predsjedništva.

U SDP-u smatraju da bi Vlada trebala intervenirati vezano uz radnike Agrokora, dobavljače i poljoprivrednike, no pitanje vlasništva i obitelji Todorić ih ne zanima jer se, istaknuo je Hajdaš Dončić, "bogati uvijek za sebe sami pobrinu".

 Iako se očekivao i dogovor o lokalnim izborima u Zagrebu, o tome, po riječima Hajdaša Dončića, nije bilo riječi, tako da se, ni dva mjeseca do lokalnih izbora, još uvijek službeno ne zna koga će ta stranka podržati kao kandidata za gradonačelnika glavnoga grada.

Hajdaš Dončić nije htio komentirati neslužbene informacije da su razgovori između SDP-a i HNS-a vezano za lokalne izbore u Zagrebu pri kraju i da bi najkasnije do ponedjeljka te dvije stranke trebale objaviti da zajednički u Zagrebu idu na  "rušenje"  gradonačelnika Milana Bandića

"Na Predsjedništvu isljučivo razgovaramo o cijeloj Hrvatskoj, ne ulazeći detaljno u pojedine gradove, općine ili županije", odgovorio je Hajdaš Dončić na pitanje o kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika te istaknuo da će odluku o tome donositi gradska organizacija stranke.

 Naglasio je i da je SDP-u cilj "rušenje" Milana Bandića, ali i dodao da oni to mogu ostvariti i s HNS-ovom Ankom Mrak Taritaš, ali možda i s nekim drugim kandidatom ili kandidatkinjom, ne preciziravši na koga misli.

>> Agrokor je hrvatski General Motors, ne smije pasti

>>Ove su brojke ključni razlozi situacije u kojoj se našao Agrokor

 

Ključne riječi

Komentara 13

ME
MehutoGonzales
21:30 15.03.2017.

A da se mozda zastiti 480.000 zaposlenih u realnom sektoru koje ste gazili 4 godine i koje ne štite sindikalne prikaze, a od kojih likovi kao SHD, javni sektor, umirovljenici i ostali primaju svoje novce ... a za Agrokor me zbole... tko dog da ga kupi ne može bit loš i baht gospodar poput IviceT

DU
Deleted user
21:39 15.03.2017.

Znaci SDP se zalaze za direktnu poduzetničku diskriminaciju . inace kolko je Tisak duzan VL i 24 sata ?

JA
jasnaherc777
21:50 15.03.2017.

Ma vidi ti SDP -ea reka bi prava istina da se oni baš brinu što če biti sa Radnicima ovo je više nego Šokantno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije