Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spremni na kaznu

SDP priznao da je lagao, Opačić: Neke informacije nisu bile točne

Milanka Opačić (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
04.03.2013.
u 16:03

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić uime SDP-a ispričala se građanima Hrvatske zbog kašnjenja financijskog izvještaja svoje stranke.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić u ime SDP-a ispričala se građanima Hrvatske zbog kašnjenja financijskog izvještaja svoje stranke.

– Nije nam bila namjera da izbjegavamo i ne poštujemo zakon, kao ni da iskažemo bahatost, već je riječ o tome da je žena koja je bila zadužena za pisanje izvještaja prošli tjedan bila na operaciji srca. Vratila se prekasno da se izvještaj na vrijeme završi pa smo imali opciju ili ga poslati nepotpunog ili zakasniti dva dana i poslati cjelovit izvještaj – kazala je Opačić. Dodala je kako su o tome izvijestili na vrijeme Financijsku agenciju (FINA), ali je i priznala da iz SDP-a nisu bili sasvim iskreni. Na pitanje jesu li izvijesti Državnu reviziju, Opačić je izjavila: 

– Uslijed medijskog pritiska bilo je i nekih nespretnosti, šlampavosti i neke informacije nisu bile točne – priznala je Opačić.

Opačić je istaknula i kako je prijašnjih godina stranka dobivala neprekidno pozitivna mišljenja Državne revizije, što smatra najvažnijim za cijeli slučaj.

– Nismo namjeravali ništa zataškavati, ali morate znati da u stranci u računovodstvu ne radi 15 osoba već dvije. Stoga je do kašnjenja došlo isključivo zbog zdravstvenih razloga – napomenula je Opačić. Kazala je i kako je stranka spremna na sankcije koje ih mogu snaći jer su uvijek poštovali mjerodavne zakone, pa će tako prihvatiti i eventualne sankcije.

>>Državni ured za reviziju: SDP laže! Nisu nas obavijestili!

Komentara 138

MA
Maja28
18:22 04.03.2013.

Pitaj ga.

Avatar comparator
comparator
22:52 04.03.2013.

Ne mogu se obazirati samo na ovu vijest jer me više ljuti tristo sedamdeset i pet tisuća nezaposlenih.

FL
flok
20:05 04.03.2013.

da mi je znati što su to štelali u izvješću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije