Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financijsko izvješće

Državni ured za reviziju: SDP laže! Nisu nas obavijestili!

milanović,sdp (1)
Petar Glebov/PIXSELL
04.03.2013.
u 14:47

SDP nas nije ni zvao ni obavijestio da će zakasniti s objavom financijskog izvještaja za 2012. godinu. Stoga nisu od nas ni zatražili da im damo odobrenje za kašnjenje.

Nakon što je Večernji list otkrio da je vladajuća stranka – SDP – prekršila zakon jer do 1. ožujka nije na svojim internetskim stranicama objavila financijsko izvješće za 2012. godinu, SDP je uhvaćen i u laži!

Naime, pravdajući se zato što su zakasnili s objavom izvješća, glasnogovornica SDP-a Ivana Grljak novinarima je kazala da izvještaj nisu objavili na webu jer je odgovorna osoba imala iznenadnih zdravstvenih problema te da su o time obavijestili Državni ured za reviziju i državno izborno povjerenstvo te kako je dogovoreno da će izvještaj biti objavljen s nekoliko dana zakašnjenja.

 – SDP nas nije ni zvao ni obavijestio da će zakasniti s objavom financijskog izvještaja za 2012. godinu. Stoga nas nisu ni zatražili da im damo odobrenje za kašnjenje. A sve i da jesu, mi im to ne bismo mogli odobriti jer Državni ured za reviziju mora postupati isključivo u skladu sa zakonom – rekla nam je Biserka Čoh Mikulec, glasnogovornica Državnog ureda za reviziju.

Zbog kršenja Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, Državni ured za reviziju SDP će prijaviti DORH-u i saborskom Odboru za Ustav, poslovnik i politički sustav. Naime, prema spomenutom zakonu DORH može kazniti SDP u novčanom iznosu do 500 tisuća kuna, a Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav može “odrezati” i višemilijunsku kaznu. Odnosno, odbor može SDP-u na tri mjeseca obustaviti isplatu sredstava za redovito godišnje financiranje iz državnog proračuna. A s obzirom na to da SDP ove godine ima pravo na financijsku naknadu od 20,4 milijuna kuna, ispada da će SDP najvjerojatnije ostati bez jedne četvrtine tog iznosa – 5,1 milijun kuna.

No kolika će na kraju kazna biti, odlučit će Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav na prijedlog Državnog ureda za reviziju.

>>Oporba oštro kritizira: SDP je trebao poštovati zakon!

Komentara 14

OB
-obrisani-
15:23 04.03.2013.

Postovani! Nisu poslali financijsko izvješće na vrijeme Državni ured za reviziju: SDP laže! Nisu nas obavijestili! * SDP , gdje je problem??? U postivanju pravne drzave??? Platite kaznu i idemo dalje. Lijep pozdrav!

AB
abendblatt
15:26 04.03.2013.

SDP, kao vladajuca stranka, mora platiti kaznu bez prigovora i za primjer drugima, nemoze Linic traziti poslusnost u placanju od gradjana i tvrtki, kad se sam ne pridrzava obaveza, a da jos i lazu , to je sramota, narode progledajj tko nam vodi drzavu.

KO
konoplja
15:10 04.03.2013.

Predviđam: SDP će platiti ceh od 5 mil. kuna, jeftina kampanja u kojoj će vladajući pokazati kako oni poštuju pravnu državu i da zakon vrijedi za sve. Benigna stvar za narod, a može donjet dosta političkih bodova, na kraju ćee se hvalit kako su oni kaznili sami sebe,eh šta ti je politika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije