Naslovnica Vijesti Hrvatska

SDP podržava štrajk u školama: 'Ulaganje u učitelje nije trošak'

"Učitelji su degradirani, prečesto izvrgnuti napadima, kako verbalnim tako i fizičkim, a plaće su im u prosjeku niže nego ostalim visokoobrazovnim osobama"
28. studenoga 2018. u 12:48 5 komentara 262 prikaza
Ilustracija
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Ulaganje u učitelje i obrazovanje je ulaganje u budućnost, a ne trošak. Nijedna reforma ne može uspjeti ako nastavni kadar nije motiviran i zadovoljan pa Savjet za obrazovanje SDP-a daje podršku onima koji nisu zadovoljni postignutim dogovorom između Vlade i onih sindikata kojima su dovoljne mrvice sa stola državnog proračuna, poručio je Ante Cvitković.

Sindikati dolaze na mirenje Konačna odluka Završen proces mirenja: Sindikati ne idu u štrajk, prihvatili ponudu Vlade

Pojašnjava kako je postignut sporazum koji će prosvjetarima donijeti povećanje plaća od 138 kn od početka sljedeće godine, a od rujna postići će se skromno povećanje na godišnjoj razini od 190 kn neto.

– Podsjećamo, učitelji su degradirani, prečesto izvrgnuti napadima, kako verbalnim tako i fizičkim, a plaće su im u prosjeku niže nego ostalim visokoobrazovnim osobama. Ako težimo izvrsnosti i tražimo od nastavnika da našu djecu usmjeravaju k najboljem, onda se zalažimo i za izvrsnost u njihovim primanjima – poručio je Cvitković. Upozorio je i na problem postojanja više sindikata te je ustvrdio kako među njima većina vodstva više štiti svoje pozicije od interesa članstva.

– Nadamo se da će oni koji štrajkaju ustrajati u sindikalnoj borbi i zalažemo se za izjednačavanje osnovica svih zaposlenika u javnim službama – poručio je Cvitković.

Pogledajte i video štrajka radnika Uljanika:

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

 • rightside:

  a ko je to sdp??)))))))

 • Avatar Burviles
  Burviles:

  maknite iz škola pijandure,i primite se posla a ne samo misliti kak bu štralk povisil i ovak odličnu i redovitu plaču !

 • koki:

  Smanjite uhljebima, a povecajte prosvjeti i proizvodnom sektoru