Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIČARDOVI VIJEĆNICI BOJKOTIRALI

SDP podržao rebalans HDZ-ovog proračuna u Zadru!? 'Ješka' za nove izbore ili koalicija HDZ-SDP?

U tijeku je sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
22.11.2022.
u 17:39

Da će tako biti očekivao je Ričard alias Enio Meštrović čijih sedam vijećnika nije zbog toga ni došlo na sjednicu. Izašli su prije glasanja

Na izvanrednoj sjednici zadarskog gradskog vijeća dogodio se (ne)očekivani scenarij podrške SDP-a rebalansu proračunu gradonačelnika HDZ-a!?

Da će tako biti očekivao je Ričard alias Enio Meštrović čijih sedam vijećnika nije zbog toga ni došlo na sjednicu. Izašli su prije glasanja i vijećnicu Akcije mladih kada im nije prošao zahtjev za pomoći košarkaškom klubu Zadar kojeg odnedavno vodi baš Ante Rubeša iz Akcije mladih. Ostali su samo SDP i HDZ.

Predsjednik zadarskog SDP-a Danijel Radeta je istakao kako je riječ o prihvaćanju rebalansa proračuna kojeg su s HDZ-om izglasali baš Ričardova lista i Akcija mladih i da je SDP iskoristio mogućnost da ugradi i sredstva za nabavku i izgradnju otvorenog bazena, te ultrazvuka za bolnicu. Jedini protiv je bio nezavisni Marko Vučetić predsjednik gradskog vijeća čiji glas i nije bio presudan.

No, presudno za dogovor SDP-a i HDZ-a za novi proračun bit će uz uvođenje građanskog odgoja kojeg traži SDP i smjena jakog igrača lokalnog HDZ-a. Naime, pregovore oko novog proračuna Daniel Radeta predsjednik SDP-a uvjetovao je smjenom direktora Zadarsporta Jurice Dilbera kritizirajući “njegov (ne)rad.

“Stoga tek valja vidjeti je li stvarno nakon svih dosadašnjih prebjega i suradnji s HDZ-om za “vječnu” vladavinu u Zadru na red došao i SDP ili je ipak riječ o “ješki s lijeva” kako bi se isprovocirali novi izbori u gradu u kojem HDZ ima gradonačelnika, ali nema većinu u gradskom vijeću…

SVEČANA SJEDNICA VIJEĆA

Teme mogućih novih zadarskih izbora, koalicija koje to nisu ili jesu (HDZ-Ričard-AM, pa HDZ-SDP), te zadarske vlasti koja na sve načine uvijek pripadne HDZ-u, mogle bi biti i predmet rasprava na predstojećoj svečanoj sjednici gradskog vijeća u Zadru gdje je najavljen i predsjednik RH Zoran Milanović. Bit će tu i izaslanik premijera Plenkovića, te splitski gradonačelnik Puljak…

>> VIDEO Nove mjere u Hrvatskoj zbog ptičje gripe: Sva perad mora se držati u zatočeništvu

Komentara 1

Avatar Baluba
Baluba
18:22 22.11.2022.

Za Ričarda! Pametniji je i elokventniji od svih ostalih Hdzsdpovaca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije