Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lov na birače

SDP-ovci od vrata do vrata svih birača koji su im ikad dali potpis

01.05.2014., Cakovec - Premijer Zoran Milanovic prisustvovao proslavi Praznika rada u Cakovcu. Druzio se s gradjanima i radio selfie fotografije.
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
15.05.2015.
u 15:00

U SDP-ovoj evidenciji i podaci o biračima koji su podržali Josipovića

Sve lokalne organizacije SDP-a dobile su iz centrale s Iblerova trga zadatak da ažuriraju baze podataka svojih birača, odnosno da ih hitno izrade ako ih dosad nisu imale.

Po uzoru na HDZ

Na jednom mjestu SDP želi objediniti imena i prezimena, datume rođenja i adrese svih birača koji su mu na bilo kojim proteklim izborima dali potpis prilikom skupljanja potpisa za kandidature načelnika, gradonačelnika, župana... Ova akcija SDP-a nimalo ne čudi kad se zna da su puno puta izbore izgubili samo zbog toga što su slabije radili na terenu od svojih ljutih konkurenata iz HDZ-a, koji u tom segmentu rade najbolje od svih stranaka u Hrvatskoj.

HDZ-ovci takve baze imaju i u bilo koje doba dana znaju tko im je i kad dao svoj potpis. Imamo i mi te evidencije, ali sada se spajaju, odnosno imat ćemo ih na jednome mjestu – govori nam jedan SDP-ov gradonačelnik koji je, kaže, svoje potpise u središnjicu stranke poslao prije tjedan dana. Voditelj SDP-ova telefonskog pozivnog središta Dan Špicer kaže kako je ideja izrada baza podataka (bivših i potencijalnih birača SDP-a) ta da sve lokalne organizacije znaju tko su njihovi birači jer neke organizacije dosad nisu o tome vodile previše računa.

– Ako ljude koji su vam dali podršku na bilo kojim izborima znate imenom i prezimenom onda je lakše voditi predizbornu kampanju. Biračima možete slati brošure, programe, ali onda im puno lakše možete i osobno prići – kaže Špicer.

Naravno, usporedbom lista s potpisima birača s različitih izbora, središnjica SDP-a može lako vidjeti koje skupine birača (po spolu, dobi, mjestu stanovanja) ih najviše napuštaju, iz kojih skupina imaju najviše novih birača, ali - ne manje važno - aktivisti SDP-a moći će nakon izrade baza podataka osobno kontaktirati s biračima koji su podržali kandidaturu njihova predsjedničkog kandidata Ive Josipovića. Upravo ti podaci bit će SDP-u vrlo bitni u predstojećoj izbornoj kampanji jer će Ivo Josipović uskoro registrirati stranku s kojom će izaći na parlamentarne izbore.

–To je legitimno i nemam s time problema – kratko je komentirao Josipović činjenicu da će se potpisi koje su njemu dali građani naći u SDP-ovoj evidenciji.

Borba za glasove

Potpuno je jasno, i nimalo čudno, da će SDP-ovi aktivisti prilaziti svima koji su svojim potpisom podržali Josipovićevu predsjedničku kandidaturu i lobirati da svoj glas na predstojećim parlamentarnim izborima povjere SDP-u, a ne novoj stranci bivšeg predsjednika Ive Josipovića

>> Maras: Kada vidim alternativu Vladi, uplašim se za Hrvatsku 

>> HDZ likuje jer tuče SDP na mjesnim izborima

Komentara 23

BI
billynik
15:12 15.05.2015.

Ništa vama više ne može pomoći, tek kad odete narod će vidjeti koliku ste štetu nanjeli ovoj državi.

MU
MujoMaleš
15:25 15.05.2015.

Nakon Hdz-a dobili su šansu,a napravili su samo još jedno razočaranje i hrpu afera s 10-tak smijenjenih ministara. Pokazali su koliko su sposobni,tko im više da šansu svaka čast, pozdrav

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:23 15.05.2015.

LOL i to na m3

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije