Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U čast poginulom HOS-ovcu

SDP-ov gradonačelnik bio na postavljanju ploče s grbom HOS-a i pozdravom 'Za dom spremni'

Kutina ploča
Foto: Kutina.hr
1/4
07.01.2017.
u 10:01

Spomen ploču postavio je lokalni Nogometni klub „Dinamo“ iz Krča, u čast poginulom članu tog kluba i dragovoljcu HOS-a Kutinčaninu Zdravku Bezuku, koji je stradao 1991. prilikom obrane Vukovara.

Nakon Jasenovca protekli je tjedan spomen ploča, na kojoj se nalazi grb HOS-a i pozdrav 'Za dom spremni', postavljena i u Kutini. 

Spomen ploču postavio je lokalni Nogometni klub "Dinamo" iz Krča, u čast poginulom članu tog kluba i dragovoljcu HOS-a Kutinčaninu Zdravku Bezuku, koji je stradao 1991. prilikom obrane Vukovara.

Blagoslovio biskup Košić, nazočio SDP-ov gradonačelnik

Postavljanjem spomen ploče na društvenom domu u tom kutinskom naselju ujedno je i službeno predstavljeno imenovanje Sportskog parka "Zdravko Bezuk" koje obuhvaća tamošnje rukometno i nogometno igralište.

Ploču i sportski park blagoslovio je sisački biskup Vlado Košić, a otkrivanju spomen ploče nazočili su, uz obitelj pokojnog Bezuka, HSS-ov saborski zastupnik Željko Lenart, SDP-ov gradonačelnik Kutine Andrija Rudić te HSP-ov gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

Inicijativa za otkrivanjem spomen ploče potekla je od Bezukova suborca iz HOS-a Damira Markuša, koji je ujedno i predsjednik Nogometnog kluba Krč te čelnik tamošnjeg Mjesnog odbora.

- Idemo dalje, ovo nije kraj, ovo je početak. Hvala svima koji su došli na otkrivanje spomen ploče, a time i sportskog parka, Zdravka Bezuka, dragovoljca HOS-a, branitelju Vukovara, našem igraču NK Dinamo Kutina i žitelju Radničkog naselja ili Krča. Najavljujem i takve spomen ploče i u drugim gradovima i mjestima – rekao je tom prilikom Markuš.

>>Radikalna desnica održala prosvjed ispred Srpskog narodnog vijeća: Čulo se 'Za dom spremni', uhićen Keleminec

>>Ustavni sud odbio Šimunića zbog uzvika 'Za dom spremni'

Komentara 128

DU
Deleted user
10:08 07.01.2017.

Nije jasno što je tu senzacionalno. Zna se kako izgleda HOS-ov grb.

DU
Deleted user
10:20 07.01.2017.

Ne znam u cemu je problem,pod tim grbom branitelji su u domovinskom ratu ratovali protiv veliko srpske miloseviceve politike i najveci obol dali u obrani Vukovara i Dubrovnmika,drugo taj grb je i zakonski legalan.

DU
Deleted user
10:19 07.01.2017.

Podrška

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije