Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranke u BBŽ još ni

SDP odredio ljude, ali puše na hladno i ne bježi od koalicija

'26.05.2012., Bjelovar, Gudovac - Na sajamskom prostoru u Gudovcu danas pocinju dvodnevne cak cetiri sajamske manifestacije, a to ce biti 4. SKOK (Sajam konja i opreme za konje), 4. LoReko (Sajam lova
'Damir Spehar/PIXSELL'
15.11.2012.
u 10:39

Jake stranke u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nemaju podršku veću od 20 posto, je li to šansa za male?

Do lokalnih izbora ostalo još niti pola godine, a na bjelovarskoj političkoj sceni situacija, čini se, nikada nejasnija i neizvjesnija. Tko će s kim i protiv koga zasad se može tek nagađati, no posve je jasno da je u tijeku, sportskim rječnikom rečeno, ispitivanje protivnika. Naime, daleko od očiju javnosti vode se intenzivni razgovori, ali osim pokojeg probnog balona čvrstih dogovora još nema. U tišini se naručuju ankete i provjerava rejting, no čini se da nitko nema razloga za zadovoljstvo i optimizam. Prema informacijama koje kolaju čak ni najjače političke stranke, SDP i HDZ, ne mogu se pohvaliti podrškom biračkog tijela većom od dvadesetak posto, što jasno govori da nitko nema ni blizu dovoljno snage za samostalnu pobjedu. Svi su stoga svjesni da su koalicije neizbježne, no problem su kao i uvijek precjenjivanja vlastitih vrijednosti, nerealni apetiti te razne taštine i osobni animoziteti.

Nisu još nervozni

–Naša županijska organizacija je još davno zauzela stav da se može razgovarati sa svima osim sa HDZ-om. No i u tim razgovorima stav je jasan, SDP je nositelj koalicije i nitko drugi - samouvjereno ističe Vedran Babić, predsjednik županijskog SDP-a. Što se pak određivanja kandidata tiče, navodi da su pri samom kraju. Zasad su poznati kandidati za gradonačelnike četiriju od pet gradova te za većinu općina. U Bjelovaru je to Vanja Posavac, u Daruvaru Dalibor Rohlik, u Grubišnom Polju Sebastijan Svat i u Čazmi Damir Đuran.

Karamarko na 23. obljetnici HDZ-a Bjelovar

Tko će im se suprotstaviti iz redova HDZ-a zasad se još ne zna, kandidacijski postupak je u tijeku a imena će, kako sada stvari stoje, biti poznata do konca godine.

– Imamo vremena i nismo nervozni, posložit ćemo najbolje kandidate - ističe Marijan Coner, predsjednik županijskog HDZ-a.

Razgovara se i pregovara...

Što se pak mogućih koalicija tiče, ne krije da se razgovara, no navodi da im je glavni cilj za sve čelne pozicije imati svoje kandidate.

– Moja primarna zadaća je da vratim HDZ na čelnu poziciju u Županiji i gradu Bjelovaru i to ću sigurno ostvariti - poručuje samouvjereno.

Njihov donedavni koalicijski partner HSS i dalje je nepoznanica. Suradnja s SDP-om zasad funkcionira, no u zajednički nastup na izborima nitko ne vjeruje. Premda je još uvijek prerano govoriti, no čini se da bi manje stranke i ovog puta mogle imati važnu ulogu u odlučivanju o izbornom pobjedniku, ali posljednju riječ ipak će imati birači.

 

Ključne riječi

Komentara 3

MO
modovisisajteMaraschino
16:27 15.11.2012.

HNS sigurno priljepak na SDP-u jer samo se pojavljuju kad su izbori.... evo, Čačija im je najbolji kandidat za koaliciju. još nek si uzmu i "ŠTIT" u koaliciju i stvarno san snova iz noćne more za grad Bjelovar...

MH
MHL
10:35 16.11.2012.

HSLS će odlučiti pobjednika izbora!

SO
someone
16:31 17.11.2012.

Istina, vrlo vjerojatno će HSLS odlučivati pobjednika jer kako stvari stoje u Bjelovaru oni imaju po nekim anketama 7-8% i rastu...bude tu još svega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije