Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19

SDP: Odmah treba testirati sve osoblje u bolnicama

Rajko Ostojić
Patrik Macek/PIXSELL
26.03.2020.
u 14:41

Rajko Ostojić je dodao i kako je posljedica neprikladnog ponašanja nekih dužnosnika činjenica da su građani pohrlili u ljekarne po zaštitnu opremu i tu se pojavilo ratno profiterstvo protiv kojeg se moramo boriti odmah

Nema mjesta panici, jer panika uzrokuje to da virus može brže prodrijeti u organizam. Kao liječnik vam poručujem, vodite računa o sebi, o svojoj obitelji, ostanite doma i brinite o najosjetljivijima na infekciju. Kao političar, ukazujem na to da postoje dva pristupa epidemiji. Hrvatska se odlučila za tzv. puzajuću epidemiju, defanzivan pristup, iako sad već prelazi u aktivan napad na bolest. Šteta što to nismo napravili ranije.

Ukazujemo na to već tjednima, kao i WHO – testirajte, testirajte, testirajte! Ono što moramo odmah je testirati svo medicinsko, zdravstveno i nezdravstveno osoblje, hitno u bolnicama u kojima se virus već pojavio, kako bi isključili one koji su potencijalno zaraženi. Poručio je to danas potpredsjednik SDP-a i bivši SDP-ov ministar zdravlja Rajko Ostojić na virtualnoj konferenciji SDP-a za medije na kojoj su sudjelovali i liječnici i SDP-ovci Danko Velimir Vrdoljak i Saša Srića.

Ostojić je dodao i kako je posljedica neprikladnog ponašanja nekih dužnosnika činjenica da su građani pohrlili u ljekarne po zaštitnu opremu i tu se pojavilo ratno profiterstvo protiv kojeg se moramo boriti odmah, kao i protiv onog koje se pojavilo i na potresom pogođenim područjima, od strane nekih statičara i procjenitelja.

- Napravimo korona free zone u bolnicama gdje ćemo moći kvalitetno liječiti ljude. Ne smijemo dopustiti da ljudi, djeca, više umiru od drugih bolesti zbog ove epidemije. Moramo u potpunosti zaštititi dijelove KBC-a, osigurati domove zdravlja. Ovo je rat protiv virusa, borimo se svim sredstvima-apelirao je pak SDP-ov Danko Velimir Vrdoljak. Srića je pak naglasio da je dežurajući u hitnoj ambulanti sagledao izazove sustava te je pozvao građane da dolaze samo u hitnoj situaciji.

VIDEO Istraživanja su pokazala kako optimalna vlažnost zraka štiti od infekcije virusima

Ključne riječi

Komentara 2

AF
afer
15:20 26.03.2020.

I ovaj bi pregorio blesimetar.

SL
shooshko.luka
10:45 27.03.2020.

Samo si nam ti trebao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije