Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA

SDP krenuo u reviziju sporazuma s Beljakom, umjesto šest mandata nude mu tri

Krešo Beljak i Davor Bernardić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
21.01.2020.
u 09:02

Sporni tvit da UDBA očito nije ubila dovoljno emigranata šef HSS-a objavio je u najgore moguće vrijeme

Sramotnu izjavu da UDBA očito nije ubila dovoljno emigranata, a zbog koje sada trpi i napade iz vlastite stranke, šef HSS-a Krešo Beljak na svom je Twitteru objavio u najgore moguće vrijeme.

Naime, ovih dana, kako doznajemo od izvora iz vrha SDP-a, vode se pregovori oko “revizije” sporazuma koji je šef SDP-a Davor Bernardić još sredinom 2017. godine potpisao s Krešom Beljakom o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore. Prema tom sporazumu, koji je imao ulogu spriječiti da HSS ode u krilo HDZ-a, SDP je Beljakovoj stranci davao čak 15 mjesta na zajedničkim listama, od čega se šest u isto toliko izbornih jedinica smatra ulaznicama za Sabor.

Što znači da je Bernardić bio još darežljiviji od bivšeg šefa SDP-a Zorana Milanovića koji je Beljaku svojedobno za sudjelovanje u koaliciji ''Hrvatska raste'' dao pet saborskih mandata. Međutim, od 2017. do danas mnogo se toga promijenilo, a nove okolnosti, kažu na Iblerovu trgu, traže i novi sporazum. Pri tome sporni tvit koji je Beljaku donio i probleme u njegovoj vlastitoj stranci sigurno neće ići u prilog.

– A što da kažem. Ispričao se, moramo to nekako pokušati popeglati sada jer bi raskidanje strateškog partnerstva s HSS-om u ovom trenutku značilo da ćemo tu stranku opet vratiti u krilo HDZ-a. To tek nije pametno. Da, izjava mu je katastrofalna, da nanijela nam je svima štete, ali ne ostaje nam ništa drugo nego da je nekako pokušamo popeglati – kaže jedan izvor iz vrha SDP-a. 

I iako razgovori još uvijek traju, informacije s kojima raspolažemo kažu kako će Beljaku biti ponuđen novi sporazum prema kojemu će HSS za zajednički izlazak sa SDP-om moći računati na tri sigurna saborska mjesta. što je upola manje od sporazuma iz 2017. godine.

Istodobno s HSS-om traju, doznajemo, i razgovori s HSU-om, još jednom strankom koju SDP vidi kao strateškog partnera. A izvori s Iblerova trga kažu kako bi mogli računati i na dva saborska mandata.

 

Komentara 120

ST
stefj
09:28 21.01.2020.

Zabraniti predizborne koalicije. Jedini način da se vidi koliko tko vrijedi... Ovo sve je besmisleno...

GL
Glavica
09:23 21.01.2020.

SDP podrzava Beljaka za udbaska ubojstva

DI
dirižabl
09:21 21.01.2020.

Kako se pegla izjava da bi trebalo ubijati ljude koji su otisli iz Hrvatske?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije