Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporba

SDP: Imamo prezaduženog seljaka, a Vlada obećanjima samo gasi požare

seljaci-gal3
Željko Hladka
01.03.2010.
u 10:47

Novca za isplatu poticaja u proračunu ima pa država mora isplatiti obećano, a tek potom donositi novi zakon o poticajima - rekao je saborski zastupnik SDP-a dr. Dragutin Bodakoš.

Seljaci su nam prezaduženi i pred stečajem zbog neisplaćenih obećanih poticaja, a Vlada i ministar poljoprivrede Petar Čobanković djeluju po sustavu gašenja i nerealnih obećanja, poručio je danas u Osijeku saborski zastupnik SDP-a dr. Dragutin Bodakoš.

Novca za isplatu poticaja, dodao je, u proračunu ima pa država mora isplatiti obećano, a tek potom donijeti novi zakon o poticajima. Za spas poljoprivredne proizvodnje SDP je predložio i konkretne mjere.

 - Prije svega, korištenje fonda za spas poljoprivrede kojim bi se osiguralo milijardu kuna kredita uz kamatu od pet posto, reprogram postojećih kredita na barem 15 godina te promjena sustava potpora - kazao je dr. Bodakoš. UZ  kreditne linije HBOR-a i drugih banaka u Hrvatskoj je, zaključio je Bodakoš, izgrađeno 211 mljekarskih farmi.

Sve su u problemima s plaćanjem obveza te se lako može dogoditi da vlasnici ostanu bez njih, a Hrvatska bez proizvođača.

Ključne riječi

Komentara 16

RO
ropa
19:05 01.03.2010.

za sve one koji su popili priču da su naši poticaji veći od europskih - http://www.farmsubsidy.org/ napomena - to su samo davanja direktno iz eu budžeta, a na to se još dodaju državni, regionalni, lokalni, ruralni, ekološki i kojekavi drugi poticaji...

SP
Spezispezi
11:02 01.03.2010.

Jadan je HDZ, ali još jadniji ovi iz operbe. Kakve jeftine populističke parole puštaju, a vidi se da su definirane iz debelih fotelja iz betonskoga centra zagreba, daleko od seljaka i zemlje. Ako nemaš što reći, sjedi i poklopi se ušime.

PI
Pippo9
14:20 01.03.2010.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) podržava mjere hrvatske Vlade usmjerene na gospodarski oporavak i razvitak kojoj je cilj ublažiti posljedice gospodarske krize i dinamizirati ukupnu gospodarsku aktivnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije