Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKALNI IZBORI

Tomašević odbio SDP: Ne žele 'kobasičarsku koaliciju'

Zagreb: Peđa Grbin i Tomislav Tomašević održali konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.12.2020.
u 20:50

Iz SDP-a poručuju da je sad odgovornost na Možemo! ostane li Milan Bandić gradonačelnik

Sastanak zagrebačke oporbe, na kojem se raspravljalo o tome kako izaći na lokalne izbore, gotov je. Kako neslužbeno doznajemo od sudionika Možemo!, na čiju se odluku de facto i čekalo, zajedno sa svojim partnerima smatraju kako je bolje da se na izbore ide u dva ili više blokova, a ne u nekoj "kobasičarskoj koaliciji" s listom za skupštinu.

Drugim riječima, Možemo! je de facto odbilo SDP koji je bio spreman na lokalne izbore izaći zajedno s Možemo! i podržati Tomislava Tomaševića.

U SDP-u kažu da je odluka Možemo! legitimna, da ih oni na suradnju neće moliti i da će oni čim prije krenuti u kampanju i na izbore izaći s vlastitim kandidatom za gradonačelnika. Poručuju da je sad odgovornost na Možemo! ostane li Milan Bandić gradonačelnik te ističu kako Možemo! nije jedini motiv rušenje Bandića već i da idu kontra SDP-a.

>> FOTO Rezultati ankete koju je naručila zagrebačka oporba

Zagreb: Peđa Grbin i Tomislav Tomašević održali konferenciju za medije
1/2

Drugim riječima, gotovo pa sigurno slijedi žestoki "fajt" između SDP-a i Možemo s obzirom na to da obje stranke ciljaju na isto biračko tijelo. U SDP-u su nam nakon sastanka kazali kako će njihova stranka u kampanju krenuti najkasnije 15. siječnja, a iako je Gordan Maras do sada glasio kao potencijalni kandidat za gradonačelnika, u slučaju da ne dođe do dogovora navodno nije isključeno da će SDP pokušati pronaći i nekog novog kandidata. 

Zašto je točno Možemo odlučilo izići samostalno na izbore i "dati košaricu" SDP-u, trebalo bi biti jasnije sutra kada bi se trebala održati i konferencija za medije platforme Možemo. Na sastanku im je, čuje se, ključni argument protiv koalicije bio nedostatak sinergije, što su iščitali iz ankete, kao i činjenica da mnogi njihovi birači nisu za opciju da se ide sa SDP-om

– Možemo je odlučio ući u veliki rizik i doista bi mogli biti optuženi da su ključni krivci za ostanak Milana Bandića dožive li na izborima poraz. Tomašević doista riskira karijeru ovim potezom – kazao je jedan od sudionika sastanka.

Svi naši sugovornici uvjereni su da u Možemo smatraju da Tomašević sigurno ulazi u drugi krug i kako vjeruje da u tom drugom krugu ionako može računati na glasove većine SDP-ovih birača.

– Misle li da će SDP-ovi birači glasati za Možemo ako ne idemo zajedno na izbore u drugom krugu, varaju se. Ostat će doma – kazao nam je danas jedan član zagrebačkog SDP-a.

Pitanje koje i dalje ostaje otvoreno jest što će biti sa strankama koje su također uz SDP sudjelovale u pregovorima. Hoće li formirati neki vlastiti blok ili će se priključiti Možemo i koaliciji oko te stranke ili će pak pregovarati dalje sa SDP-om. 

 

>> VEČERNJI TV Dario Juričan: "Meni je takav gušt kad ulovim Bandića u laži!"

Ključne riječi

Komentara 182

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
21:00 23.12.2020.

Što ima u Slavonskoj gospođo?

DU
Deleted user
21:59 23.12.2020.

Ljevičarenje je put u ekonomsku katastrofu, primjer Venezuela

BO
Bowl
21:04 23.12.2020.

Slovenska presstitutka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije