Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štromar otkrio zadatak HNS-a

SDP i HNS dogovorili koaliciju: Evo koja će mjesta na listama dobiti HNS!

Milanović Vrdoljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
14.07.2016.
u 16:29

Zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar potvrdio je da će u III. izbornoj jedinici HNS imati 2., 4., 6., 10., 13. i 14. mjesto.

Nakon drugog kruga razgovora u posljednja 24 sata, HNS i SDP postigli su dogovor oko zajedničkog izlaska na predstojeće izbore, a sporazum o tome, s ostalim članovima Narodne koalicije, potpisat će te stranke u subotu u 12 sati u Zaboku (prvo je bilo planirano u Čakovcu).

Župan Varaždinske županije i zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar potvrdio je za Hinu da je postignut dogovor sa SDP-om. – Moram reći da smo dogovorili sve s našim partnerima. Želimo ostvariti najbolji mogući rezultat u svim izbornim jedinicama i želimo da naša koalicija, Narodna koalicija, ima premijera u sljedećoj vladi. Danas smo se dogovorili sve, bilo je nekih malih izmjena od prošlog puta – izjavio je za Hinu Štromar.

Potvrdio je da će u III. izbornoj jedinici HNS  imati 2., 4., 6., 10., 13. i 14. mjesto. Do jučer je bila sporna III. Izborna jedinica, gdje je HNS trebao dobiti pet umjesto šest mjesta, što je današnjim dogovorom izmijenjeno tako da će HNS kao i na prošlim izborima imati jednak broj mjesta. Štromar je objasnio i da će u nekim izbornim jedinicama HNS "pasti" s 3. na 4. mjesto, dok će u 8. izbornoj jedinici imati 4. mjesto, koje do sada nije imao.

– Došlo je do nekih malih promjena, ali suštinski smo napravili takav sporazum da sinergijom odradimo najveći mogući rezultat i da dobijemo 10 do 12 zastupnika više nego što smo dobili prošli put na izborima kao koalicija. Sam HNS ostat će na istom broju, na sedam mandata i moramo se boriti za osmi. To nam je zadatak, mi to znamo i mi ćemo to napraviti – zaključio je Štromar.  Današnji dogovor i sastanak nastavio se na jučerašnji kada su HNS i SDP u višesatnom pregovaranju izgladili sve nesporazume.

Štromar je, revoltiran ponašanjem SDP-a vezano uz dogovore oko zajedničkog izlaska na predstojeće parlamentarne izbore, zaprijetio izlaskom HNS-a iz koalicije i samostalnim nastupom te stranke na izborima. Pojasnio je da to nije bila nikakva pobuna već da je to zapravo bilo zalaganje za Sjever Hrvatske. Nakon toga uslijedila su dva sastanka te današnji dogovor HNS-a i SDP-a.

>>40 članova napustilo HNS nakon prijetnji da će ih izbaciti policija ako se pojave na Izbornoj skupštini

>>Ovo su novi timovi Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića

Komentara 18

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
16:59 14.07.2016.

Koalicija "U Ime Naroda" raspoređuje privilegije. Iako je zec u šumi, drugovi su za ražanj spremni.

Avatar Britko
Britko
16:36 14.07.2016.

"Hljeba gospodaru, hljeba! Nevidjosmo davno hljeba"

AJ
ajmo
16:38 14.07.2016.

Nekada u Zagrebu ispod željeznićkog mosta kod Autobusnog su vikali" žileta satova, žileta satova, karte Mađarice karte" Sad mi ovo slići na te dane biznisa naših tamnijih sugrađana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije