Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Jedina alternativa HDZ-u je SDP, a ne ni Živi zid ni Most'

SDP je, podsjetio je Bauk, u saborsku proceduru uputio prijedlog izmjena Zakona o dječjem doplatku jer želi u ovom razdoblju staviti naglasak na najugroženije skupine stanovništva
14. prosinca 2017. u 20:01 15 komentara 653 prikaza
Arsen Bauk
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Predsjedništvo SDP-a u četvrtak je raspravljalo o pripremama za Glavni odbor stranke u subotu, financijskom izvješću, ali i previranjima u nekim stranačkim ograncima nakon izbora novih čelnika poput Vukovara i Splita. Član Predsjedništva Arsen Bauk nakon sjednice prokomentirao je stranački rejting koji se već mjesecima drži oko 22 posto.

Stranka na prekretnici Dok Bernardić mami Orepića, Most pokušava pokazati slogu

„U SDP-u nisu pretjerano zadovoljni rejtingom, ali su građani očito spremni dati šansu HDZ-u da se popravi, iako mislim da se neće popraviti“, rekao je i poručio da je SDP jedina alternativa HDZ-u. Nije ni rejting HDZ-a bio puno bolji negdje od 2013. do 2015., kada je počeo rasti, konstatirao je Bauk.

Ocijenio je da građani nisu zadovoljni Vladom HDZ-a i dodao: „Na našu žalost još uvijek nam ne daju potporu u većoj mjeri“. „Mislim da u ovom trenutku još uvijek daju priliku i HDZ-u da se popravi, iako mislim da se to neće dogoditi, i ako ta prilika bude propuštena, tražit će alternativu. A jedina prava, organizirana alternativa je SDP, a ne ni Živi zid ni Most“, uvjeren je Bauk.

Osvrnuo se i na neke pojedinačne izlaske iz stranke poput Jurice Meića iz zagrebačkog ili Damira Krstinića koji je vijećnik u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije te previranja u Vukovaru, u kojemu se ne uspijeva konstituirati Gradski odbor. „Neki članovi nas napuštaju, neki nam pristupaju.

>> HDZ najjači, SDP iza njega, a hit mjeseca je - Živi zid

Arsen Bauk
1 / 6
Pernar i Sinčić

Napuštali su nas i kada nam je išlo najbolje pa je logično da se to događa i kada nam ide srednje ili lošije“, kazao je Bauk. Najavio je da će dio Predsjedništva otići do Vukovara kako bi pokušao smiriti situaciju nakon izbora Željka Sabe za čelnika. Neslužbeno se doznaje da će dio Predsjedništva i u Splitu nastojati sniziti tenzije nakon što je stranku preuzeo Goran Kotur.

SDP je, podsjetio je Bauk, u saborsku proceduru uputio prijedlog izmjena Zakona o dječjem doplatku jer želi u ovom razdoblju staviti naglasak na najugroženije skupine stanovništva. Upozorili su, kaže, i na loše povlačenja novca iz EU fondova, istaknuvši da Hrvatska nije iskoristila priliku da se više financira iz zajedničkih EU fondova, a manje iz proračuna te prozvao HDZ-ovu eurozastupnicu Ivanu Maletić „koja je prije bila glasna, a sada netragom nestala, da se više angažira“.

Odlazi nakon 20 god Meić: Ne vidim budućnost s ekipom koja sada vodi SDP Anka Mrak Taritaš i Silvano Hrelja Sabor SDP protiv 'Hreljina zakona' za osiguranike Royal osiguranja Davor Bernardić Bernardić: Orepić se može pridružiti SDP-u
Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • Avatar majmunranko
  majmunranko:

  Bauk, to je onaj vrijedni socijaldemokrat koji je u četiri godine uspio od službeničke plaćice uštedjeti milijun kuna? Pa taj bi se zanjihao na banderi u svakoj normalnoj demokratskoj državi iste sekunde.

 • bf2:

  nisam baš neki ljubitelj HDZ-a ali ovi su dno dna

 • FONZA:

  Jadna mu majka kome ste vi alternativa.....koji olos .....