Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK IDUĆI TJEDAN

SDP gubi Hreljin HSU

Davor Bernardić
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/4
12.10.2017.
u 22:03

U HSU-u, dugogodišnjem koalicijskom partneru SDP-a, kažu da ne vide razlog za koaliranje sa strankama koje postoje samo na papiru

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić zadnjih je dana krenuo u intenzivne razgovore s predsjednicima umirovljeničkih udruga. A idući bi se tjedan trebao sastati i s Hrvatskom strankom umirovljenika koju vodi Silvano Hrelja, BUZ-om, čiji je predsjednik Milivoj Špika 2015. godine ušao u Sabor kao dio Domoljubne koalicije predvođene tadašnjim šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, te Strankom umirovljenika koju vodi Lazar Grujić.

Guraju nas van

Kako se neslužbeno može čuti od pozvanih sudionika, tema bi trebala biti razgovor o suradnji umirovljeničkih stranaka sa SDP-om, a spominje se i sklapanje koalicije u slučaju novih izbora.

– Primili smo poziv i odazvat ćemo se sastanku, ali ne znam koji je smisao oformljivanja koalicije ili čega već sa strankama koje postoje samo na papiru – kaže Jurica Galešić, glasnogovornik HSU-a, dugogodišnjeg SDP-ova koalicijskog partnera. Naši izvori iz te stranke smatraju da ih ovim potezom SDP gura van iz lijeve koalicije u krilo HDZ-u s kojim, ne kriju, imaju dobre odnose i razgovaraju gotovo na tjednoj bazi o pitanjima koja su važna za umirovljenike.

U vrhu SDP-a pak ne kriju da razgovaraju i da će i dalje razgovarati s umirovljeničkim udrugama i strankama i to isključivo zbog teškog položaja umirovljenika.

– SDP traži kako im pomoći i u tome ne vidimo ništa loše. Nikakva povezivanja s nekim od navedenih stranaka ne dolaze u obzir – kaže izvor iz vrha SDP-a.

Da je riječ o pozivima na razgovor isključivo o problemima umirovljenika, poručuje i potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić.

– Problemi umirovljenika dovedeni su do vrhunca. Afera HDZ – Agrokor dovela je i do pada vrijednosti umirovljeničkih fondova. Sve su to razlozi za razgovor. Nema podjele na lijeve i desne umirovljenike. Želimo samo čuti njihove probleme kao što smo ranije željeli čuti probleme koji muče sindikate – kaže Ostojić.

Znamo s kim nećemo!

O koaliciji, kaže Ostojić, s umirovljeničkim strankama u ovom trenutku ne razgovaraju. A što će biti u budućnosti, teško je, kaže, reći.

– Ono što je sigurno jest to da s HDZ-om, Vrdoljakovim HNS-om i Tomislavom Sauchom nećemo ni razgovarati – kaže Ostojić.

Komentara 2

OV
Ovozemaljski
23:10 12.10.2017.

Jovanovic i Bulj u istoj koaliciji😄😄😄😄😄

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
00:49 13.10.2017.

A Maras i Grmoja 😂😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije