Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESLUŽBENO

HDZ i SDP se dogovorili o istražnom povjerenstvu za Agrokor i ustavnim sucima?

Bauk, Bačić i Jandroković
Foto: Robert Anic/PIXSELL
09.10.2017.
u 14:36

Za izbor ustavnih sudaca potrebna je dvotrećinska većina u parlamentu, odnosno 101 zastupnički glas.

HDZ i SDP, potvrdili su u ponedjeljak neslužbeno izvori iz obje stranke, napokon su postigli dogovor o osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor i izboru tri suca Ustavnog suda, o čemu bi Sabor trebao glasovati u srijedu ujutro.

Ne dođe li u međuvremenu do promjena, s obzirom da je do sada već nekoliko puta objavljivano kako su postigli dogovor, pa bi ipak propao, čelnici klubova dviju stranaka Branko Bačić i Arsen Bauk trebali bi u utorak zajednički objaviti da su se uspjeli usuglasiti.

U nedjelju je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio da je HDZ spreman sam, bez SDP-a, osnovati istražno povjerenstvo za Agrokor budući da im je za to potrebna natpolovična većina zastupnika, za što imaju dovoljno glasova.

Prema postignutom dogovoru, neslužbeno se doznaje, u srijedu bi se prvo glasovalo o članovima istražnog povjerenstva za Agrokor. Već je ranije usuglašeno da bi u povjerenstvu bili iz HDZ-a Marija Jelkovac, Milijan Brkić, Ante Babić i Josip Borić, iz redova SDP-a Orsat Miljenić i Gordan Maras, te Nikola Grmoja iz Mosta, Stjepan Ćuraj iz HNS-a i Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku.

Predsjednik povjerenstva, prema neslužbenim informacijama, bio bi SDP-ov Orsat Miljenić, a s radom bi počelo 30. listopada.

Nakon izbora povjerenstva, glasovalo bi se o tri člana Ustavnog suda. HDZ predlaže dosadašnje ustavne suce Miroslava Šeparovića i Matu Arlovića, dok je SDP predložio Gorana Selanca, aktualnog zamjenika pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Za izbor ustavnih sudaca potrebna je dvotrećinska većina u parlamentu, odnosno 101 zastupnički glas.

Komentara 8

MA
Marko1337
14:41 09.10.2017.

'Ivek Todorić je partijski čovjek, nije on počeo graditi carstvo 91 ili 92. Otac je to počeo još 80-tih godina prošlog stoljeća! Al čude me ti likovi iz sdp-a, čak i neki slučajni ministri kak Bauk i Maras, kaj suu zaboravili koliko je Linić otpisivao dugova Iveku? A Bero, ma Bero je još na nivou gimnazijalca, drugi razred, tek!'

ST
stefj
14:48 09.10.2017.

Au, pogle imena u povjerenstvu. Sve stručnjak do stručnjaka za pitanja gospodarstva i ekonomije...

GU
General_U
14:46 09.10.2017.

dogovorili su se oni prošli tjedan, već neke sdepenjare su imale produženi vikend pa nije bilo dovoljno ruku da se izglasaju ustavni suci...onda da zaštite drugove izveli su onaj igrokaz s redoslijedom glasovanja!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije