Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-ovci tvrde:

Rade se čistke za Bernardićeva kandidata

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.11.2017.
u 00:12

Denis Hrestak: To je prljava kampanja. Nitko tko je predao zahtjev za povratak u stranku, osim nekih novih članova, nije odbijen

U zagrebačkom SDP-u rade se čistke, a sve s istim ciljem – da kandidat šefa Davora Bernardića za predsjednika zagrebačke organizacije Denis Hrestak što bolje prođe na unutarstranačkim izborima.

Tvrdi to više članova zagrebačke organizacije s kojima smo razgovarali i koji su zbog situacije u gradskom SDP-u i više nego ogorčeni. Kažu da ekipa na Iblerovu trgu provodi samovolju, učlanjuje i briše iz članstva koga žele, a da cijela situacija bude još apsurdnija, nitko ni ne zna točno kada će se izbori za šefa zagrebačke organizacije i za njezino vodstvo uopće održati i pod kojim kriterijima. Kao vrhunac apsurda naši izvori navode situaciju koja se odvija u mjesnom odboru Novi Zagreb-zapad. Još ljetos ta je organizacija raspuštena jer je njezino vodstvo podržalo koaliciju s Milanom Bandićem.

Riječ je o jednoj od većih organizacija SDP-a u Zagrebu koja je brojila oko 370 članova i koji su svi odlukom, na telefonskoj sjednici, prestali biti članovi. Za povjerenika koji odlučuje tko će opet biti primljen u organizaciju postavljen je upravo Denis Hrestak, navodni kandidat Iblera za šefa zagrebačkog SDP-a. A koji, kažu naši izvori, u organizaciju ponovno vraća upravo one koji su glasali za koaliciju s Milanom Bandićem, a odbija upisati one koji su bili protiv te koalicije.

1/20

Sam Hrestak optužbe na svoj račun odbacuje. Kaže da nitko tko je predao zahtjev za povratak, osim nekih novih članova, nije odbijen. Poručuje da je riječ o prljavoj kampanji koja šteti stranci. Još ne otkriva hoće li se kandidirati za šefa zagrebačke organizacije ili ne. To će odlučiti, kaže, kada vidi kakve su mu šanse za pobjedu.

Komentara 11

DU
Deleted user
00:22 26.11.2017.

mali bi štel biti maršal pa da doživotno sam odlučuje o svemu....tipicno za tu stranku

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
23:58 25.11.2017.

Cirkus Colorado

KA
kacavenda
21:11 25.11.2017.

Nazalost, potpuni haos bez ikakvog moguceg oporavka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije