Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

SDP: Bude li izvanrednih izbora, mi ćemo sigurno pobijediti

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić zaključak o izborima možda je izvukao iz priče da je HDZ angažirao jaku agenciju za odnose s javnošću
07. ožujka 2010. u 21:22 37 komentara 2 prikaza
hdz

Za razliku od Ivana Jakovčića, predsjednika IDS-a, koji je nedavno izjavio da se spremaju skori izvanredni izbori u SDP-u i HNS-u nemaju takvih spoznaja i malo vjeruju u tu mogućnost.

– SDP je spreman za izbore, bilo bi dobro kada bi se dogodili jer je situacija u nas katastrofalna i trebalo bi promijeniti vlast. Ali, to ovisi o podršci koju HDZ ima od koalicijskih partnera, a ona je stabilna – kažu u SDP-u.

Rejting SDP-a je dobar, vjeruju da će ga uspjeti zadržati jer kriza se produbljuje, što nije dobro za sadašnju vladajuću postavu.

– Bilo bi dobro da budu prijevremeni izbori jer bismo ih sigurno dobili. Ova godina sigurno nije dobro vrijeme za vladanje, ljudi su sve nezadovoljniji, ali je dobro vrijeme za preuzimanje vlasti – promišljaju u SDP-u.

HNS spreman

– Ne znam otkuda Jakovčiću te informacije, možda i nije loše da se o tome govori, ali gotovo sam siguran da do prijevremenih izbora neće doći. HNS je spreman. Predsjednički izbori su nam bili neka vrsta ‘vojne vježbe’ i to je dobro odrađeno. Ankete govore da je HNS na trećem mjestu po stranačkoj snazi. Namjeravamo to držati, jer je takav odnos snaga garancija promjena na izborima – kaže Radimir Čačić, predsjednik HNS-a.

Iako Jakovčić nije objasnio otkuda mu ideja da se bliže prijevremeni izbori politički kuloari pretpostavljaju da je Jakovčić zaključak izvukao iz priče da je HDZ angažirao jaku PR agenciju. To bi moglo značiti da se priprema za skore izbore, ali moglo bi značiti i da premijerka želi da PR agencija radi na povećanju njezine popularnosti ili da se HDZ sprema vladine mjere za izlazak iz krize promovirati kroz neku propagandnu akciju.

Ni sami ne znaju

HDZ očito nije ni sam načisto što bi bilo bolje: pokušati izdržati do kraja mandata ili pokušati osvojiti vlast prije što se vidi i iz izjava premijerke J. Kosor. Najavljuje mogućnost smanjenja dijela harača do kraja godine, što je klasično prijeizborno obećanje, a s druge otklanja mogućnost prijevremenih izbora.– Procjenjujemo što je bolje. Situacija nije dobra jer ima puno prosvjeda i nezadovoljstva, ali s druge strane premijerka postiže vanjskopolitičke uspjehe. Treba biti pažljiv, ako želimo ostati na vlasti – kaže Večernjakov izvor u vladajućoj stranci.

Ivo Josipović želi rješenje situa

Ivo Josipović želi rješenje situacije, a ne nove izbore
Ugledni ekonomist i član Savjeta HNB-a Boris Cota nije samo na čelu Savjeta za gospodarstvo predsjednika Josipovića. On je član HSLS-a i s još dvojicom kolega autor gospodarskog programa kojeg bi HSLS-ov predsjednik Darinko Kosor trebao uskoro predstaviti premijerki. Znači li to da će i Josipović u svojim istupima podržavati mjere koje idu na ruku što duljem opstanku koalicijske vlade na čelu s HDZ-om? U SDP-u vjeruju da je Josipović njihov čovjek i da će ih podržavati. U Uredu predsjednika međutim kažu da će on podržati mjere koje idu ka rješenju situacije i neće zazivati prijevremene izbore.

Plazma keksi
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj
Bambi
DRUŠTVENA SOLIDARNOST
Jedna od najvažnijih regionalnih konditorskih tvrtki ugradila je društveno poslovanje u svoju poslovnu filozofiju
  • franc:

    Pored svih nedaća u državi, siromaštva, gladi, nezaposlenosti a potom od napada policije na seljačke prosvjednike, gladovanja do smrti radnika željezare, potkradanja u svim državnim firmama, ludosti ministra financija i brošaste premijerke - još nam nedostaje samo višemjesečni predizborni cirkus ... prikaži još!us i cirkusanti! Jesmo jadnici!

  • beroggi:

    Kad se malo zamislis, onako iskreno, tko je u stanju voditi ovu drzavu ?? Nemogu razuniti i te u vladi. Pa jeli njima toliko do vlasti da takovog nesto rade narodu. I na kraju, tko god da nas je tako ... prikaži još!tako sredio, svaka mu cast, majstor !

  • -obrisani-:

    ..a Jasmina Popovic´, cé postati Glasnogovornica...a mozda i Premijerka ,..ala-Kosorica iz VL ??