Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Schilling: Najveći društveni događaj u BiH

10.02.2006.
u 18:44

Proteklih je godinu dana u Bosni i Hercegovini bilo vrlo malo događaja koji su privlačili toliku medijsku pozornost i kojima je nazočilo toliko poznatih osoba iz javnog i političkog života BiH i susjednih zemalja kao što je to slučaj s Večernjakovim pečatom. Zapravo, vrlo rijetko se znalo dogoditi da neke manifestacije okupe više od pet-šest značajnijih osoba iz državnog vrha BiH, dok se o skupovima koji su bili prilika za susrete premijera dviju država ne može ni govoriti.

Osim konferencije Igmanske inicijative, na kojoj su se našli predsjednici Hrvatske i Srbije i Crne Gore, te jedan od članova Predsjedništva BiH, niti jedan društveni, politički ili kulturni događaj u BiH nije okupio tako reprezentativan sastav gostiju kakav se večeras očekuje u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Istina, velik broj gostiju iz svih područja okupio se i na otvaranju 11. Sarajevo Film Festivala u kolovozu prošle godine. Uz poznate glumce i redatelje iz europskih i susjednih zemalja, na otvaranje SFF-a došli su najviši državni i federalni dužnosnici. Veliko zanimanje privukle su i manifestacije kao što su Dani Matice hrvatske, filmski festivali u Orašju i Širokom Brijegu, glazbeni festivali u Mostaru i Neumu, programi Sarajevske zime te manifestacije upriličene u povodu vjerskih i državnih blagdana.

Određeni društveni odjek imali su i brojni koncerti, različiti izbori ljepote te specijalizirani izbori najboljih menadžera, sportaša i humanista i Bosni i Hercegovini. Međutim, u usporedbi s ovogodišnjim Večernjakovim pečatom, svi ti događaji niti izbliza nisu izazvali toliki interes među uglednim gostima iz Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije