Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju s Maksimom Poletajevom
Povratak na članak

Sberbank se planira fokusirati na rast i razvoj Agrokora

Sberbank neće prodavati svoje udjele u Agrokoru, ako postavimo kvalitetan menadžment to može biti povijesno uspješna priča.

Komentari 27

ST
stefj
10:32 06.06.2018.

Ovo s Agrokorom je jako lijep pokazatelj kako je lako navesti oporbu i medije da "odigraju" za nekoga. Pa tako vidimo kako su Most, SDP i ostali, zajedno s medijima odigrali cijeli ovaj proces za Ruse... Dok je bio Ramljak, Sberbanka je izgubila sporove i bila je izvan nagodbe. I onda se diže hajka medija, oporba mahnito napada, smjenjuje se Ramljak, smjenjuje se Dalić i Rusi se vraćaju na velika vrata kao spasitelji Agrokora... Oporbu i medije slobodno možemo proglasiti Rusofilima...

VL
ST
stefj
10:23 06.06.2018.

Eto, imamo i ovakve najave. No ako pogledate kako posluju velike firme koje je preuzela Ruska država (njihove banke ili državne firme) nije to baš neka sreća. Kada dovedu svoje managere, nema tu više posla za lokalne tvrtke, osim onih jako povezanih s politikom... To je još gore od onoga što je Agrokor bio, jer će sada svatko tko želi raditi posao s Agrokorom uz domaći politički, morati proći i Ruski politički filter, a tržišni uvjeti ne igraju neku ulogu... Dovoljno je pogledati kako posluje NIS u susjedstvu ili neka slična firma rreuzeta od Rusa... Nije sad da bi bila neka velika sreća da su to preuzeli Amerikanci ili neki drugi, no u tom slučaju tržišna pravila bi ipak imala veći utjecaj... A inače baš s tim Agrokorom se vidi koliko su porezi štetni; holding ima adresu u Nizozemskoj. Zašto? Pa jer je tamo manji porez na dividendu. Do dolaska SDP-a na vlast, nije niti tu bilo tog poreza, no kada su ti jedino uhljebi bitno, onda se nikada ne gleda uzročno posljedična veza, nego se samo gleda kako, koliko i kome uzeti...

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
10:54 06.06.2018.

Agrokor je do sada ionako vise investirao u Srbiji nego sto je zaradjivao tamo. Znaci novac je tekao prema Blatogradu. Jel nekoga cudi da je to tako bilo pod upravom Todorica i SDP-ovih kadrova? Jel nekoga cudi da su jugofili unistili jos jednu kompaniju kao sto gledaju unistiti i Hrvatsku. Zato, sa Rusima i nemoze biti gore ali mozda ce biti bolje. Rusi su nova sansa i oni se trebaju dokazati, varkama i trikovima samo bi pokvarili svoj ugled.

VL
FA
fakin2012
11:06 06.06.2018.

mislim da je očigledno da su rusi dali kredit Agrokoru iako su znali da nije kreditno sposoban i ne može vratiti kredit, a sve s ciljem preuzimanja vlasništva nad Agrokorom.

VL
Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
10:04 06.06.2018.

Drugim riječima Putin će drmati Hrvatskom

VL
HA
hazo
10:18 06.06.2018.

Sberbanka, lbudućnost hrvatskog kapitala. Samovim vjerujte...

VL
SX
sudbina x
11:08 06.06.2018.

SDP vlada sa srpskim ministrima omugučila je kredit Agrokoru iako je znala da ga neće moči vratiti...Tako su Rusi bez ispaljenog metka osvojili pola Hrvatske a u skoroj budučnosti to će ustupiti srbima kao zamjenu za bazu u srbiji...

VL
Avatar southman
southman
10:17 06.06.2018.

Nakon nagodbe slijedi proces konsolidacije, a nakon toga za 3-4 godine prodaje !? Ključno je da li će ta prodaja biti koncerna u kompletu ili po pojedinim dijelovima ?? Za sada je najvažnije da kompanija opstane i da ljudi zadrže radna mjesta !

VL
TT
TTjac
10:14 06.06.2018.

Dolaze Rusi, a njihovi predstavnici i saveznici su Srbi. Pametnome dosta. Matirani smo u tri poteza, prejadno i pretužno .

VL
Avatar dpejakovic
dpejakovic
10:05 06.06.2018.

Tko je vlasnik potpuno je nebitno, bitno da se kompanije razvijaju a standard radnika raste, ostalo je potpuno irelevantno.

VL
IK
ikbmibm
12:05 06.06.2018.

Gdje je sada naša bogata emigracija,koja voli doći na godišnji odmor u Hrvatsku ? Što ne otkupe 40 % ruskog udjela u strateškoj kompanji.

VL
IK
ikbmibm
12:05 06.06.2018.

Gdje je sada naša bogata emigracija,koja voli doći na godišnji odmor u Hrvatsku ? Što ne otkupe 40 % ruskog udjela u strateškoj kompanji.

VL
IK
ikbmibm
12:05 06.06.2018.

Gdje je sada naša bogata emigracija,koja voli doći na godišnji odmor u Hrvatsku ? Što ne otkupe 40 % ruskog udjela u strateškoj kompanji.

VL
PU
Pukovnik
10:21 06.06.2018.

Hvala domaćim izdajicama i lopovima. INA i AGROKOR, tj. energetika i prehrana su u stranim (ruskim) rukama. Komu idu Vode i HEP? Prodali ste obilježa suverene države. Mogli bi još dogovoriti prodaju naših organa Amerikancima. Gorite u paklu!

VL
Avatar utunelu
utunelu
10:43 06.06.2018.

jasno da je rus otisao kod prijateljice kolinda jer ce ga proruski orjentirana u okruznju nekadasdnjih kgb agenata razumijeti,,nego kako ide dogovor s rusima budete pripojili Hercegovinu Hrv?

VL
CI
cinbenik
09:57 06.06.2018.

naravno Rusko preuzimanje Agrokora,i jeste bio cilj...Samo nije jasno,Zasto nisu preuzeli od Todoricu, ne da on domoljubni da Hrvatskoj,a anemicni domoljubi "isperu" pa onda daju Agrokor Rusima...Vidno neko domoljublje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.