Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodsko-posavska županija

Izvanredna presica: 'Imamo 10 novooboljelih, imaju oko 300 kontakata'

U Brodsko-posavskoj županiji pet novih slučajeva zaraze koronavirusom
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
04.07.2020.
u 09:16

U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji koja je žarište koronavirusa aktivno je 58 slučaja zaraze koronavirusom

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije te značajnog porasta novozaraženih osoba, načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković sazvao je izvanrednu konferenciju za medije.

Došlo je do daljnjeg pogoršanja epidemiološke situacije u Brodsko-posavskoj županiji. Imamo 10 novooboljelih, a za dvoje njih ne znamo gdje su se zarazili, rekli su na konferenciji za novinare dodajući da nisu gotovi svi nalazi te da zaraženi imaju oko 300 kontakata koji su sada svi u samoizolaciji.

- Neće svi biti testirani. Prioritet su medicinski radnici ili neke specifične situacije, primjerice ako u obitelji ima onkoloških bolesnika ili ako netko radi u domu za starije - kazao je načelnik stožera.

Dio zaraženih je asimptomatski, a dio ima blaže simptome kao što su temperatura, kašalj... Jedna je osoba hospitalizirana sa sumnjom na COVID-19, u devedesetim godinama. Apelirao je na zaražene građane da ne zataje niti jedan od kontakata. 

Jučer je uzeto više od 170 briseva, prekjučer više 120, a u zadnjih tri dana oko 500 briseva.

Podsjetimo, jučer je u Brodsko-posavskoj županiji potvrđeno pet novih slučaja zaraze koronavirusom, od tih petero troje su zdravstveni djelatnici. U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji koja je žarište koronavirusa aktivno je 58 slučaja zaraze koronavirusom.

>> VIDEO Jučerašnja izjava načelnika županijskog stožera

Ključne riječi

Komentara 22

DU
Deleted user
09:33 04.07.2020.

Ovo sve nejde u dobrom smjeru, u cjelom svjetu eksplozija novo zaraženih samo jučer 208tis, kako nam je poznato još nitko nema rješenje, gdjeje tome kraj.

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
09:37 04.07.2020.

"...Izvanredna presica: 'Pogoršala se situacija u Brodsko-posavskoj županiji, imamo 10 novooboljelih..."___Dajte prestanite s tim naslovima, zatvorit će nam sve susjedne zemlje granice prema nama!

Avatar Warded
Warded
09:37 04.07.2020.

I ti sazvao konferenciju za tisak zbog 10 slučajeva? Pa dobro, jesi ti normalan?! ... zabrani odlaske u šoping u bih, a ne naslikavaj se po medijima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije