Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Savo Štrbac: Što prije pustite kapetana Dragana

Vasiljković je u rujnu prošle godine u Splitu nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina
23. ožujka 2018. u 09:05 85 komentara 18398 prikaza
Savo Štrbac
Foto: Youtube Screenshot

Uoči današnjeg sastanka hrvatskog ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i njegove srbijanske kolegice Nele Kuburović u Beogradu, član tima obrane osuđenog ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića Savo Štrbac pozvao je Kuburović da od Bošnjakovića zatraži da se što prije okonča proces protiv Vasiljkovića.

Kapetan Dragan Ratni zločin Kapetan Dragan osuđen na 15 godina zatvora: 'Odmah može tražiti uvjetni otpust'

Vasiljković, poznat i kao kapetan Dragan, u rujnu prošle godine u Splitu je nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina.

Štrbac, inače i direktor nevladine organizacije Veritas, traži od ministrice da svojim autoritetom, ali i autoritetom hrvatskog ministra pravde zajedno pošalju poruku Vrhovnom sudu Hrvatske da se što prije riješi Vasiljkovićeva žalba na presudu, prenose Vesti online. Tvrdi da je Vasiljkovićevo opće psihičko i fizičko stanje sve lošije te podsjeća da je, između ostalog, preživio srčani udar.

– Ne tražimo da se na bilo koji način prekrši zakon, već upravo suprotno, da se u njegovom slučaju zakoni poštuju. Podsjetit ću da se Vasiljković 11,5 godina nalazi u pritvoru, što je mnogo više od izrečene ili bilo koje druge očekivane kazne u eventualnom ponovljenom postupku. Zatim, u presudi je narušen i princip "specijaliteta", jer je on osuđen za četiri kaznena djela, mada je po međunarodnim standardima mogao biti osuđen samo za dva, na osnovu kojih je Australija i dopustila njegovu ekstradiciju Hrvatskoj – kaže Štrbac.

Savo Štrbac
1 / 13
Kapetan Dragan
Kapetan Dragan 'OSVETA KAO PRAVO' Ovako su u Srbiji dočekali presudu Vasiljkoviću razočaran razgovorima Vučić: Srbija danas plaća cijenu pogrešnih odluka u prošlosti Dačić nudi Beograd kao opciju susreta Srbija Dačić predložio susret Putina i Trumpa u Beogradu
Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedeljom u 2, Aleksandar Stankovic
Iskren
Stanković oduševljen: Ovo je muškarac koji zna što hoće, a ne Milanović i Jandroković
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • bubimir:

    može puštanje, ali pod uvjetom da ga u zatvoru zamijeni štrbac koji bi vjerojatno odležao nešto više od ovog zločinca

  • trabant7:

    Nije ni on puštao u ratu nego je ubijao zarobljene, nek se kiseli što duže to bolje.

  • ante_pustinjak:

    nije on nikakav kapetan nego obični razbojnik i ubojica. a takvima je mjesto iza rešetaka do kraja života. ni on nije imao milosti za zarobljene hrvatske policajce, vojnike i civile. onda im je bio heroj a danas cvili ko pseto!