Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politički kapital

Savkine kćeri podržavaju Radimira Čačića

Savka Dabčević Kučar, Vesna Pusić i Radimir Čačić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
02.04.2014.
u 07:43

Čačića i njegovu sposobnost izuzetno cijenim. Podržat ću njegove dobre projekte, rekla nam je Savka Kučar-Dragičević

Prezime liderice Hrvatskog proljeća, kasnije osnivačice i prve predsjednice HNS-a Savke Dabčević-Kučar (1923.-2009.) najvredniji je politički kapital koji je dosad bivši šef HNS-a Radimir Čačić uspio unijeti u svoju novu stranku u nastajanju koja će se zvati Narodna stranka – reformista.

Čačićeva kućna prijateljica

Naime, Čačić i njegovi istomišljenici predvođeni saborskom zastupnicom Natalijom Martinčević uživaju podršku obje kćeri pokojne političke velikanke Savke Dabčević-Kučar.

U kući jedne od kćeri – Jasne i njezina supruga Zorana Kopića, na zagrebačkoj adresi Mesićeva 13, sjedište je Inicijative za osnivanje Narodne stranke – reformista koja će uskoro biti registrirana kao udruga građana a u kasno ljeto i kao politička stranka.

– Potvrđujem vam da je udruga privremeno na mojoj kućnoj adresi, na molbu prijatelja dok ne nađu adekvatan prostor – rekao nam je jučer Zoran Kopić, a na pitanje znači li to da on i njegova supruga Jasna podržavaju Radimira Čačića i njegovu stranku u nastajanju, Kopić nam je rekao da zasad ni on ni supruga neće to komentirati.

Puno rječitija bila je starija kći Savka Kučar–Dragičević.

– Ne znam ni sama što da o svemu tome kažem, osim da mi je strašno žao zbog svega što se sa strankom zbiva. Ipak sam ja jedna od osnivačica HNS-a i u stranci sam od prvog dana – rekla nam je Savka Kučar-Dragičević i dodala da je još uvijek u HNS-u, ali samo kao pasivna članica.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

(Foto: Marko Jurinec/Pixsell)

Pitali smo je hoće li se aktivirati i učlaniti u novu stranku Radimira Čačića kada bude osnovana.

– Neću to komentirati. Kada dođe vrijeme za to, onda ću o tome i govoriti. Gospodina Čačića izuzetno cijenim, osobito njegovu operativnost i sposobnost. Podržat ću njegove dobre projekte ako ih u budućnosti bude – sugestivno nam je odgovorila Savka Kučar-Dragičević. Dodala je da je s Čačićem i “jako dobra obiteljska prijateljica”, te da se u njegov sukob s predsjednicom HNS-a Vesnom Pusić neće petljati. Podršku koju Čačić očito uživa kod kćeri utemeljiteljice stranke Savke Dabčević-Kučar, baš kao i politički kapital njezina prezimena kojim se sada Čačić može pohvaliti, jučer u HNS-u nisu željeli službeno komentirati.

“Nisu kćeri Savka...”

– Savka Dabčević-Kučar je jedno, a njezina familija ipak nešto sasvim drugo – rekla nam je osoba iz središnjice HNS-a, želeći očito umanjiti značaj toga što Savkine kćeri podržavaju njihova bivšeg šefa stranke.

Inače, u HNS-u su nam rekli da su i Jasna, i Savka, i Zoran Kopić (na početku mandata ove Vlade on je u kvoti HNS-a bio član uprave Plinacra) još članovi HNS-a.

Čelnica Čačićeve inicijative Natalija Martinčević rekla nam je kako je izuzetno zadovoljna zbog podrške koju im pruža obitelj pokojne Savke Dabčević-Kučar.

>> Čačić osniva novu stranku, kreće iz Varaždina

>> Čačić osniva novu stranku, kreće iz Varaždina

Komentara 44

MP
mpera7
09:49 02.04.2014.

Ova podjela je i konačan kraj ove kvazistrančice okorjelih jugofila i grabežljivaca koji su na podršci od 4-5 % dobili više od 30% udjela u vlasti. Koji likovi, da sam pobrao par Cigana sa ceste bolje bi vodili ministarstva nego ova tzv. hrvatska tzv, narodna a uskoro niti stranka.

DU
Deleted user
09:58 02.04.2014.

Slažem se sa svima koji kažu da je Savka, a s njom i Tripalo, imala svoju ulogu u jednom periodu hrvatske povjesti, ali su stali na pola puta bez jasnog cilja i vizije. Oni koji su bili uz njih kao Veselica i drugi lijepo su se narobijali, a ona i njena familija uživali u tišini. Devedesetih godina ta vodeća garnitura iz sedamdesetih nije se snašla, odnosno nije se jasno opredjelila što želi, kao što to nije definirala niti u svoje vrijeme. Ove priče sa pružanjem podrške su samo približavanje politici da ih sve ne bi zadesila Marinina sudbina. A i Čačić i Dragičević i još mnogi drugi bi se prilično znojili odgovarajući na USKOK-ova pitanja. I još jedno pitanje, da li je Večernji Čačićeva promotivna agencija.

TR
trdiivek
08:46 02.04.2014.

Baš mu je Savka i obitelj neka ostavština.Savka digla bunu 70 tih i podvila rep pred Titom kako bi spasila svoju glavu i guzicu,a tisuće bivših studenata i radnika koje je iznevjerila i dan danas nose traume iz UDBA-ških zatvora. Ona se borila ponajprije za svoje komunistiščko-elitističko društvo pod krinkom borbe za Hrvatsku,a u biti borba za hrvatske devize bila je borba za prolaz hrvatskih deviza kroz ruke odabranog društvanca hrvatske - komunističke elite. Neki su to shvatili još 71. dok drugi nažalost puno kasnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije