Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo mirovinskog sustava
Povratak na članak

Savjetuju umirovljenicima kako da rade, a da im se ne smanji mirovina

Ministarstvo se oglasilo vezano za slučaj Vlastice Barišić koja je iskoristila mogućnost rada do pola radnog vremena uz primanje pune mirovine...

Komentari 3

GE
generacija57
14:21 06.05.2019.

Zašto to HZMO sam ne napravi,ili nisu dovoljno pametni.Otkuda to jedan penzioner može znati.

VL
RP
rpzagreb
16:31 06.05.2019.

Sugerirati i bazirati mirovine na ponovnom radu umirovljenika je najblaže rečeno debilno. Ovi su kolektivno stvarni i pravi velemajstori ničega suvisloga, realnog i životnog. Sebi su osigurali povlaštene mirovine i svi drugi su im ustvari nebitni.

VL
MA
marijaqwer
13:18 06.05.2019.

Rad umirovljenika je dvostruka dobit za državu i dvostruka dobit za poslodavce. Država će im naplatiti doprinose i poreze na zaradu ( od uplaćene doprinose dobiće drugi umirovljenici ). Poslodavci sve teže nalaze radnu snagu a ta potražnja povećava cijenuu rada. Radom umirovljenika poslodavci dobivaju jeftinu radnu snagu , koja ruši cijenu rada drugim radnicima . Sve sjajno i bajno ali dokle će " stara kljusad " moći vući .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.