Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Subjektivni i objektivni razlozi

Savjetnik ministrice objasnio je li obavezan povratak u škole u ponedjeljak

Zagreb: Ponovno otvorene škola nakon obustave zbog Covid-19
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
22.05.2020.
u 08:55

Postoji i subjektivan razlog, a to je kada se roditelj ne osjeća dovoljno sigurno poslati dijete u školu. Da nije ovakva situacija, da nije situacija s koronom, to bi bilo neopravdano, no sada se uvažavaju i ovi razlozi, kazao je

Roditelji u Hrvatskoj i dalje su zbunjeni oko povratka djece od 1.do 4. razreda u školu u ponedjeljak. Savjetnik ministrice znanosti i obrazovanja dr. sc. Marko Košiček objasnio je je li obvezan povratak u škole.

 

"Svi mogu poslati djecu u školu. Svi mogu doći i sve će biti spremno. Postoje razlozi zašto učenik ne može biti u školi, poput zdravstvenog stanja, to je objektivno, ako je nekom stradao dom u potresu, opravdani je razlog lokalno žarište kao na Braču, sve je to objektivno. Neki osnivač primjerice nije osigurao javni prijevoz za učenike.

Postoji i subjektivan razlog, a to je kada se roditelj osjeća dovoljno sigurno poslati dijete u školu. Da nije ovakva situacija, da nije situacija s koronom, to bi bilo neopravdano, no sada se uvažavaju i ovi razlozi. Ako majka zbog straha neće slati dijete u školu, to će biti opravdano", kazao je savjetnik ministrice Divjak za N1 .

Nastava na daljinu

"Ako je netko iz subjektivnog ili objektivnog razloga kod kuće, može pratiti nastavu na daljinu. Ako je dijete bolesno, može izostati s nastave na daljinu", kazao je.

"Očekuje se od učitelja razredne nastave da budu u školi. Za njih je dolazak obvezan", dodao je. "Objektivni razlozi vrijede za nastavnike, ali subjektivni ne vrijede", napomenuo je.

"To je paralelan proces koji nije vezan za povratak učenika u škole. Obrada novog gradiva bliži se kraju, a datum kada će to završiti objavit ćemo naknadno kada se dogovorimo. Početkom lipnja završit ćemo s gradivom", dodao je. 

Ključne riječi

Komentara 3

VL
vlatx
10:53 22.05.2020.

Reci ti meni "savjetniče" kakvog smisla imaju ocjene iz e-nastave kada se ocjenjuje jel netko lajkao koju objavu profesorice ili nije, jel slao zadaću na vrijeme ili nije a za znanje nitko nije pitao? Niti jednom se nije održala video nastava preko interneta da bi se obradila neka nastavna cjelina, primjerice iz matematike i hrvatskog kao najvažnijih predmeta a od djeteta se traži da sve točno odgovori? Imaju li smisla te ocjene kada znam da pojedine mame klikaju i rješavaju zadatke umjesto djece? Ovo je sramota što ste napravili od ove školske godine počev od nesnalaženja pa sve do nedorečenosti. Ukinite ocjene za ovu godinu i konačno napravite nešto kako spada.

HA
Hanok
14:44 22.05.2020.

To je Hrvatska. Nemože se definirati dali djecu idu u školu ili ne. Jednostavno pitanje ne postoji u ovoj državi

BA
Balie1234
10:38 22.05.2020.

Šta je sa djecom čiji roditelji dolaze iz Njemačke na vikende, krenuti će u školu, vise nema samoizolacije i mogu širiti zarazu. Moje djete je srčani bolesnik koji je u rizičnoj skupini i nakon četiri operacije mora krenuti 1.6. u školu ili moram moliti doktoricu da daje ispričnicu do 26.6. Ili proglasite kraj epidemije i svi u školu ili nitko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije