Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD PONEDJELJKA

Ministarstvo: Roditelji koji ne pošalju djecu u školu moraju objasniti razloge

Zagreb: Ponovno otvorene škola nakon obustave zbog Covid-19
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/6
21.05.2020.
u 16:01

Učenici koji će ostati kod kuće imat će priliku još neko vrijeme, dok se ne obradi obvezno gradivo, sudjelovati u mješovitoj nastavi

Hrvatski zavod za javno zdravstvo prvi je put javno obznanio da je povratak učenika razredne nastave u škole od ponedjeljka siguran, štoviše naglasili su da je jednako siguran kao ostanak djece kućama, stoga je Ministarstvo obrazovanja svim školama izdalo naputak da obavijeste i roditelje i učenike od 1. Do IV. razreda osnovne škole da u škole s novim tjednom trebaju ići.

“Moraju” su u ministarstvu obrazovanja, zamijenili za “trebaju”, budući da su prije dva tjedna roditeljima upravo oni točnije ministrica Blaženka Divjak ponudili da sami odluče žele li djecu poslati u školske klupe - no tada nitko od odgovornih nije jasno kazao kolika je ugroza za učenike.

Oni roditelji koji odluče da ni od ponedjeljka njihova djeca neće ići u školu moraju školi - nastavniku i ravnatelju pismenim putem objasniti razloge takve odluke, a razlozi mogu biti objektivni i subjektivni.

Tako među objektivne razloge nedolaska u školu spadaju: bolest učenika, izmještenost zbog potresa, razlog je i da osnivač škole ne može brzo osigurati primjeren prijevoz, lokalno žarište (primjer Brač) itd, dok u subjektivne razloge spadaju isprike roditelja da u kućanstvu imaju teško bolesne, ili da se sami boje poslati dijete u školu iako u redovitoj situaciji, kažu u ministarstvu, to ne bi bila opravdana isprika.

- Učenici koji će ostati kod kuće imat će priliku još neko vrijeme, dok se ne obradi obvezno gradivo, sudjelovati u mješovitoj nastavi uz pomoć Škole na trećem, ali se prema novim uputama mogu i naknadno uključiti u razredni odjel - kazali su u Ministarstvu obrazovanja.

Naime emitiranje na televiziji prestat će u trenutku kada se za pojedine razrede završe sva planirana gradiva, a svakako desetak dana prije kraja nastave koji su uvijek rezervirani za ispite, provjere znanja i ponavljanja.

Komentara 14

NE
nečešrazbojniče
16:08 21.05.2020.

Od ponedjeljka kovid-19 se proglašava gripom i više nije opasan.

OB
obican
16:27 21.05.2020.

Najopasniji su niskokapacitirani i zeljni vlasti

DU
Deleted user
17:13 21.05.2020.

A zašto ministarstvo ne objasni zašto sva djeca ne moraju ići u školu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije