Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanovnici u strahu

Sava na sisačkom području u opadanju, kod Nove Gradiške klizište uništilo kuću

U mjestima oko Siska uz Kupu i Odru ulažu se napori da se obrane od poplava
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/4
22.03.2018.
u 15:04

U Novoj Gradiški na padini brda Slavča iznad Vinogradske ulice pojavilo se klizište, a zasad je stradao dio vinograda i jedna drvena kuća za odmor,

Na području Sisačko-moslavačke županije vodostaji rijeka treći su dan u opadanju. Sava kod Jasenovca je juros 15 centimetara manja od svog dosegnutog povijesnog maksimuma.

I dalje se radi na prijevozu vreća s pijeskom i utvrđivanju zečjih nasipa na području  Jasenovca, Uštice, Košutarice i Mlake na području Novske, te u Selima i Starom Pračnom  (Drenački put) na području  Siska.

Voda u retenciji Odransko polje i dalje raste i prijeti kućama u sisačkom prigradskom naselju Sela u kojem je 70 stanovnika odsječeno poplavom i do njih se može samo čamcima.

U mjestima oko Siska uz Kupu i Odru ulažu se napori da se obrane od poplava
1/35

Na području Lekenika i Siska Crveni križ sa svoja dva tima dostavlja kruh, vodu i lijekove ( naselja Šišinac, Brkiševina, Stari Farkašić, Stari Brod i Vratečko).

Jučer je stigla dojava o pojavi klizišta u mjestu Voloder, kod vinarije Prpić. Nadležne službe danas bi trebale utvrditi stanje i predložiti načine sanacije.

U Novoj Gradiški na padini brda Slavča iznad Vinogradske ulice pojavilo se klizište, a zasad je stradao dio vinograda i jedna drvena kuća za odmor, pišu 24 sata. Klizište je iznad obiteljskih kuća uz glavnu cestu pa stanovnici tog dijela Nove Gradiške strahuju da bi brdo moglo krenuti dalje.

MORH je izvijestio kako je kao pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava u Sisačko-moslavačkoj županiji angažirano 80 pripadnika Hrvatske vojske. Tijekom jučerašnjeg dana u obrani od poplava bilo je angažirano 236 pripadnika OS RH s motornim vozilima i strojevima u mjestima Jasenovac, Mlaka, Košutarica i Uštica te na dovozu pitke vode ugroženom području.

Također, pripadnici OS RH, njih 80, bili su angažirani i tijekom noći u mjestu Mlaka na izradi nasipa te 134 pripadnika Hrvatske vojske na širem području Jasenovca u pripravnosti i nadzoru nasipa.

110 pripadnika Hrvatske vojske i amfibija u obrani od poplava

Snage Protupoplavnog voda Namjenski organiziranih snaga OS RH danas su angažirane u obrani od poplava na šest lokacija u Sisačko-moslavačkoj županiji, priopćio je MORH. Tako je na području Jasenovca angažirano 10 pripadnika s dva motorna vozila, na području jasenovačkog deponija i mjesta Košutarica 40 pripadnika s četiri motorna vozila, u mjestu Mlaka s 54 pripadnika, 11 čamaca i devet motornih vozila, a u mjestu Bročice angažirana su 38 pripadnika s jednom amfibijom, pet čamaca i dva motorna vozila.

Pripadnici Hrvatske vojske, njih deset, angažirani su i na području mjesta Uštica, s jednim motornim vozilom te na području Letovanića s cisternom za prijevoz vode za opskrbu stanovništva pitkom vodom.

Podsjetimo, pripadnici Hrvatske vojske angažirani su na aktivnostima u pomoći u obrani od poplava sukladno odluci potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića i temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije