Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mohammed bin Salman

Saudijski prestolonasljednik optužen da je poslao ubojice u Kanadu: Trebali su ušutkati bivšeg obavještajca

Mohammed bin Salman
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
06.08.2020.
u 23:38

Tužba, podnesena u Washingtonu D.C., tereti prestolonasljednika Salmana da ga je htio ubiti kako bi ga ušutkao. Jabri kaže da je razlog tome što posjeduje inkriminirajuće informacije.

Saudijski prestolonasljednik Mohammed bin Salman optužen je da je poslao ubojice u Kanadu kako bi ubili bivšeg saudijskog obavještajca, prenosi u četvrtak BBC.

Atentat na Saada al-Jabrija spriječen je nedugo nakon ubojstva novinara Jamala Khashoggija u Turskoj, navodi se u sudskim dokumentima podnesenima u SAD-u.

Jabri, dugogodišnji dužnosnik saudijskih vlasti, pobjegao je iz zemlje prije tri godine. Od tada živi u Torontu pod privatnom zaštitom.

Pokušaj atentata propao je nakon što su kanadski granični policajci razotkrili ekipu ubojica kada su pokušali ući u zemlju na međunarodnoj zračnoj luci u Torontu.

Jabri (61) je godinama bio ključni kontakt za britanski MI6 i druge zapadne špijunske agencije u Saudijskoj Arabiji.

Tužba, podnesena u Washingtonu D.C., tereti prestolonasljednika Salmana da ga je htio ubiti kako bi ga ušutkao. Jabri kaže da je razlog tome što posjeduje inkriminirajuće informacije.

Po sudskim dokumentima, riječ je o navodnoj korupciji i kontroliranju tima osobnih plaćenih ubojica poznatih kao Odred tigar.

Pripadnici tog odreda sudjelovali su u Khashoggijevu ubojstvu 2018. u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:40 07.08.2020.

Nema problema za njega dokle god kupije americko i britansko oruzje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije