Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENE NAGLO PALE

Saudijska Arabija će obnoviti proizvodnju nafte brže od očekivanog

Nafta
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
17.09.2019.
u 17:35

Kraljevina će uskoro obnoviti 70 posto od 5.7 milijuna izgubljenih barela nafte dnevno zbog napada pobunjenih Hutija na naftna postrojenja

Puna proizvodnja nafte u Saudijskoj Arabiji obnovit će se brže od očekivanog nakon napada na naftna postrojenja tijekom vikenda, otkrila su u utorak dva izvora. 

S punom proizvodnjom će se započeti za dva do tri tjedna, a ne za nekoliko mjeseci kako se prvotno procijenilo, otkrivaju izvori. 

Kraljevina će uskoro obnoviti 70 posto od 5.7 milijuna izgubljenih barela nafte dnevno zbog napada pobunjenih Hutija na naftna postrojenja. 

U ponedjeljak su dva izvora obaviještena o poslovanju tvrtke izjavila kako bi se povratak punoj proizvodnji nafte "mogao potrajati mjesecima".

Cijene nafte koje su u ponedjeljak porasle gotovo 20 posto su u utorak naglo pale. Cijena barela je pala za 3.72 dolara i iznosi 65.30 dolara.

FOTO Dronovima napadnuta postrojenja naftne tvrtke Aramco

Nafta
1/3

Komentara 2

XA
xaron
18:36 17.09.2019.

Najveća šteta u napadu je učinjena na rafineriji koja pretvara sirovu “sour” naftu (sa sumporom) u “sweet” naftu . Znači da sama proizvodnja nije toliko pogodjena. Problem je u tome da strane rafinerije koje kupuju naftu od SA imaju postrojenja koja su unaprijed prilagodjena na neki tip nafte i nemogu to lako prilagodjavati. Dakle , teorijski saudijci mogu brzo doći do nivoa prethodnih isporuka ako su u stanju naći kipca za “ sour” naftu.

Avatar Idler 3
Idler 3
18:37 17.09.2019.

Ruje kontroliraju Sjeverni plovni put, Transsibirsku željeznicu i dobrim dijelom budući Put svile (novi). Preostaje im sam plovni put prek Indijskog oceana čiji bitan krak završava vu Perzijskom zaljevu (krizno područje), a i drugi krak skozi somaijske vode je dugo bil problematičan. Dejte nam sam o zlim Amerima i njihvom interesu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije