Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJARNA

U Vukovar se službeno vratila Hrvatska vojska

Foto: Branimir Bradarić
1/5
10.11.2017.
u 17:00

U prigodnom govoru istaknuto je kako je 204. vukovarska brigada bila jedna od temelja ustroja Hrvatske vojske

Poslije 26 godina od rata i ratnih razaranja Vukova rje dobio vojarnu Hrvatske vojske.

Natpisnu ploču vojarne koja je smještena u dijelu nekadašnje vojarne, koju već godinama koristi Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata, otkrili su zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković, kćer Mileta Dedakovića Jastreba te članovi obitelji Blage Zadre, Marka Babića i Šoljića. Vojarna u Vukovaru prostire se na 10,000 kvadrata i ima četiri objekta i to zapojednišvo, spavaonicu, radionicu i natrkiveni dio gdje će biti smještena vozila. U njoj će biti smješteno inžinjerijska satnija s 85 vojnika.

– Dobro došli kući, dobro došli u Vaš Vukovar, rekao je postrojenim vojnicima gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Vukovar
1/22

Svečanosti u vukovarskoj vojarni nazočila je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je rekla kako dolazak HV-a u Vukovar ima ne samo sigurnosno značenje nego taj čin za grad ima i veliki ekonomski i socijalni značaj.

– Dolaskom HV-a u Vukovar nastavljen je prioces povratka HV-a u mjesta odakle niji niti trebala otići, rekla je Grabar Kitarović koja po završetku programa nije davala nikakve izjave novinarima.

Ministar obrane Damir Krstičević je svoj govor započeo riječima da je ispunio dato obećanje gradonačelniku Vukovara i premijeru na sjednici Vlade RH održane u Vukovaru 17. studenoga 2016 godine.

– Vratili smo HV u Vukovar, rekao je Krstičević koji je posebno pohvalio pripadnike GOMBR koji su prepješačili 25 kilometara od vojarne u Vinkovcima do vojarne u Vukovaru.

Zapovjednik HV-a general zbora Mirko Šundov rekao je kako je dolaskom HV-a u Vukovar ispunjen san mnogih koji su pali za slobodu Hrvatsje.

– Ovo je dokaz da njihova žrtva nije bila uzaludna. Hrvatska je slobodna i neovisna država, a ulicama Vukovara ponosno sada koračaju pripadnici Hrvatske vojske. Dolazak HV-a u Vukovar posebna je prigoda ne samo za Vukovar nego i za cijelu Hrvatsku, rekao je Šundov.

Pogledajte kako je prošla nedavna velika vježba Hrvatske ratne mornarice i svih ogranaka oružanih snaga:

Vukovar
1/45

 

Komentara 63

OD
oltar domovine
08:30 10.11.2017.

Jos treba bar 5 satnij spremnih u svakom momentu ...jer nikad se ne zna

JA
Jania
08:39 10.11.2017.

Dobra vijest, nadam se tek prva takva u nizu. Svaka čast, Krstičeviću!

VJ
vjekoslavkatalina
14:44 10.11.2017.

...podrzavam.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije