Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEFTINIJE ZA DRŽAVU

Sastanak vladajuće koalicije: Uljanik ipak ide u stečaj?

Uljanik
Duško Marušić/PIXSELL
20.03.2019.
u 17:05

Među sudionicima sastanka moglo se čuti kako je zaključeno da je za pulsko brodogradilište bolja varijanta stečaj, nego restrukturiranje

Šefovi stranaka vladajuće koalicije danas su ponovo zasjedali na temu budućnosti Uljanika, a među sudionicima sastanka moglo se čuti kako je zaključeno da je za pulsko brodogradilište bolja varijanta stečaj, nego restrukturiranje.

Naši izvori tvrde kako je na temelju podataka koji su prezentirani partnerima zaključeno da je stečaj za državu jeftiniji

Podsjetimo, većina predstavnika političkih stranaka u vladajućoj koaliciji, uoči koalicijskog sastanka u Banskim dvorima izjavila je kako je stečaj Uljanika bolje rješenje od restrukturiranja.

Ivan Vrdoljak iz Hrvatske narodne stranke kaže kako danas želi vidjeti računicu što za građane znači stečaj, a što restrukturiranje, te što nosi nastavak proizvodnje i je ona moguća u stečaju. Darinko Kosor (HSLS) upozorio je kako Vlada, a ne koalicija, donosi odluku između stečaja i restrukturiranja, a da koalicijski partneri iznose svoje mišljenje.

Različite stavove o sudbini Uljanika iznijeli su i ministri gospodarstva Darko Horvat i ministar financija Zdravko Marić. Horvat je izjavio kako će se prvotno pokazati da je stečaj Uljanika jefitniji od restrukturiranja, no da je dugoročno to predmet polemike.

Marić je pak izjavio kako porezni obveznici imaju pravo dobiti na uvid što je u konačnici sve plaćeno do sada i što treba biti plaćeno. 

 

Ključne riječi

Komentara 15

MI
Mikiboy
18:01 20.03.2019.

davno je to trebalo riješiti

DU
Deleted user
17:28 20.03.2019.

Koju mi to domaću industriju razvijamo, a koja se naslanja na brodogradnju? Čelika? Motora? Čega točno, neka kaže ministar gospodarstva, prije nego navija za svoju opciju. Naravno da je negdje to strateška industrija, ako svoje proizvode ugrađuju.

TR
tratincica68
17:38 20.03.2019.

Imali u ovoj zemlji sto da nije pokradeno i unisteno.srica moja kidnija sam u ameriku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije