Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A. Đapić reagira na riječi J. Manolića:

Sastanak s Tuđmanom i Šuškom nije se ni dogodio, a za Paradžika je odgovoran Manolić

Đapić Manolić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
02.08.2016.
u 21:38

'Sva ta papazjanija o sastanku udbaški je podmetnuta poluinformacija koja nema veze ni s čim. Zovem ga da podastre dokaze'

Ubojstvu dopredsjednika HSP-a Ante Paradžika ratne 1991. prethodio je sastanak predsjednika Tuđmana, Ante Đapića i Gojka Šuška, na kojem je potonji, ministar obrane, izgovorio:

“Tko se mača laća, od mača i pogiba”. A potom je atentat i izvršen – optužbe su koje je Josip Manolić iznio u intervjuu Večernjem listu. Đapić je odbacio njegove tvrdnje.

– Zaista ne znam zbog čega me Manolić dovodi u kontekst urotničkog sastanka kada takvog sastanka nije bilo. Meni je jasno da smo Manolić i ja dva različita svjetonazora, ali njegove izjave idu u smjeru pokušaja diskreditacije ne samo mene kao svjedoka tog vremena nego i predsjednika i ministra, koji se ne mogu braniti zato što su mrtvi. Kada u taj kontekst još stavlja i pokojnog Antu Paradžika, onda je to čak i perverzno – kaže Đapić, dodajući da je prvi kontakt s Tuđmanom, kao član HSP-a, imao tek u ožujku 1994., gotovo tri godine nakon ubojstva.

– Sva ta papazjanija o trojnom sastanku udbaški je podmetnuta poluinformacija koja nema veze ni s čim i pozivam ga da podastre dokaze. Tijekom suđenja meni i Paragi za rušenje ustavnog poretka, sudac Vidović više i nije bio predsjednik Vrhovnog suda, i Manolić namjerno ispušta tu činjenicu – nastavlja Anto Đapić, dodajući da Manolić barem “znakovito priznaje da je na Paradžika izvršen atentat”.

– Postavljam pitanje Manoliću: ako je on od 1991. do 1993. bio šef svih tajnih službi u Hrvatskoj, tko onda snosi odgovornost za neraščišćavanje okolnosti Paradžikova ubojstva? I tvrdim da je Manolić u najmanju ruku odgovoran za zataškavanje atentata na Paradžika – kaže Đapić, dodajući da je pravaški čelnik ubijen 21. rujna 1991.

– Upravo iz te organizacije izlazi izmišljena informacija da je pucano iz Paradžikova auta i da su u autu martićevci. I kada je dogodine ubijen Blaž Kraljević, Manolić je bio na vrhuncu svoje moći, bio je prvi operativac represivnog aparata. Nakon smrti generala Kraljevića i formiranja novog saziva Sabora, Manolić se rugao sa stranica Nedjeljne Dalmacije i govorio “što imaju pravaši, pet zastupnika i mrtvog generala u hladnjači”.

Upravo iz tih ciničnih riječi imam pravo zaključiti da je i on involviran u ubojstvo, iako su za Manolića odgovorni svi osim njega. A bio je jedan od najmoćnijih ljudi HDZ-a i tajnih službi, a ne snosi odgovornost – kaže i dodaje da je upravo Manolić tih godina “imao u rukama Šešelja, Arkana i Hadžića i sve ih je pustio”. A kako je samo on mogao dati nalog, na ta pitanja treba dati odgovore, a ne podmetati o sastanku koji se nije dogodio, zaključuje Anto Đapić.

>> 'Mesiću je odgovaralo da ide u Beograd jer ta je pozicija značila biti nasljednik Tita'

Komentara 79

AA
AAlien
21:49 02.08.2016.

Haha, kakav bljutavo providni pokušaj udbašije u suradnji sa VL da skrene pozornost javnosti sa veoma skore presude udbaškim ubojicama u Njemačkoj na trla baba lan teme koje nemaju veze sa pameću. Neće vam uspjeti. Presuda ide na dušu svima od Tite pa do Milanovića koji je pokušao ustavno zaštiti plaćene ubojice po nalogu svoje partije. Nećete više nikada zaustaviti istinu, nemate dovljno maljeva.

DH
dalibor.hren
21:57 02.08.2016.

Čovjek od 97 godina ne zna niti tablicu množenja, niti abecedu, niti što je danas jeo, ali vjerojatno se sjeća ubijenih Hrvata za čiju je smrt odgovoran!

MI
mirrro
22:05 02.08.2016.

Bravo Đapiću sve što si rekao potpisujem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije