Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Životna ispovijest Josipa Manolića

Naslovnica 31.7.
Foto: VL
31.07.2016.
u 00:00

Prvi hrvatski špijun govori o vjenčanju u 97.-oj, HDZ-u, stvaranju hrvatske države.

Osobna povijest Josipa Manolića duga gotovo stoljeće na mnogo načina teče paralelno s poviješću ovih naših prostora. Premda sudionik Hrvatskog proljeća, disident koji je s Franjom Tuđmanom udario temelje demokratske Hrvatske i premijer u HDZ-ovoj Vladi, u dijelu javnosti i danas nosi stigmu šefa zloglasne Udbe.

Godinama se držao ispod radara, sve dok nije uzburkao javnost svojim memoarima “Politika i domovina”, optužbama na račun Tomislava Karamarka da je bio doušnik negdašnje tajne službe te nedavno kada se, prkoseći svih zakonima prirode, oženio s 36 godina mlađom Mirjanom.

Znate li da su o vama izvijestili i vodeći strani mediji, da ste postali i svjetska vijest?

Je li? Nisam znao.

Kako to da ste se odlučili vjenčati u 97. godini?

U ovoj dobi, nikakva medicinska sestra ni Crveni križ ne može vam pomoći kao bliska osoba. Mirjana ima 60 godina i još radi kao odgojiteljica u dječjem vrtiću, ali ona je sada i moj vozač, pomoć u kući. Htio sam da skinemo tabu oko vjenčanja, to je tabu zatvoren u stotine mreža. Neka svi vide da čovjek u mojim godinama može sklopiti brak. Za moju okolinu to nije bio neki problem jer smo izvanbračno živjeli već desetak godina. Oženio sam se drugi put, a mojoj gospođi ovo je prvi brak.

>>Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U tiskanom izdanju Večernjeg lista donosimo i sljedeće teme:

>>Putin i turisti izazvali kaos, kolone 29 km

>>Čavoglave - Stalno nas prikazuju kao ekstremiste, a to nije opravdano

>>Astronomi tvrde: Već za 10 godina pronaći ćemo život u svemiru

>>Smrt Mire Barešića nikad nije razjašnjena

>>Davor Ivanković: HDZ želi SDP slomiti u četiri "zagrebačke" izborne jedinice

Foto: VLm

Komentara 59

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:14 30.07.2016.

Strava i užas!

DU
Deleted user
21:09 30.07.2016.

Ma dajte najte

DU
Deleted user
22:41 30.07.2016.

Ne znam samo koga zanima njegova ispovijest. Nek' ide u katedralu pa se ispovijedi. Imati će svećenik puno posla, a njemu jedino Bog može oprostiti sve što je činio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije