Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u sjedištu erste banke

Sastanak kreditora i dobavljača Agrokora. Uskoro i priopćenje

dobavljači sastanak
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
Autori: Tea Romić, Hina
31.03.2017.
u 13:30

Sastanak se održava nakon neslužbenih informacija kako je tijekom noći postignut sporazum Agrokora i vodećih kreditora

Oko 11.30 sati u sjedištu Erste banke počeo je sastanak najvećih dobavljača i domaćih kreditora Agrokora, a za sada nije poznato sudjeluju li i na sastanku predstavnici stranih kreditora.

Do sada su u sjedište Erste banke u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici ušli predstavnici Atlantic Grupe, Kraša, Vindije i dr.

Sastanak se održava nakon neslužbenih informacija kako je tijekom noći postignut sporazum Agrokora i vodećih kreditora o načinu rješavanja problema u tom koncernu i namirenja Agrokorovih dugova dobavljačima, ali i prije sjednice Vlade na kojoj bi, kako je u petak ponovno potvrdio premijer Andrej Plenković, trebao biti usvojen Prijedlog zakona o sistemskim tvrtkama. 

Premijer Plenković pozvao je, kako doznajemo, u Vladu u 13.30 sati čelnike svih saborskih klubova zastupnika, očito kako bi im prezentirao tzv. lex Agrokor prije donošenja na sjednici Vlade, a možda i dogovarao potporu za njega

Plenković je u izjavama za medije u Hrvatskom saboru u petak ujutro ponovio kako cilj tog zakonskog prijedloga nije spašavanje bilo koga, pa ni vlasnika Agrokora Ivice Todorića, već zaštita hrvatskog gospodarskog i financijskog sustava.

>>U blokadi samo račun Belja

>>Božo Petrov podnio prijavu DORH-u protiv Ivice Todorića

>>'Nije bitno što hoće ili neće Todorić, glavnu ulogu imaju vjerovnici'

Komentara 8

Avatar R & I
R & I
13:00 31.03.2017.

Neka. Todoric & family rasprodaju svoje bogatstvo od vila, vikendica, auta, yachti.... Dug bi se brzo vratio.

DU
Deleted user
16:10 31.03.2017.

Po svenu sudeći, dičnom gospo'nu Todorić Iveku odbrojeni su dani na čelu Agrokorove uprave, Tja, kaj se more. Tu ti se, dušica moja draga, zbiljam ne more nikaj, kajti je tajkunska sudbina upravo takva. Godine 1999. propao je mesarski tajkun Mladen Jakopec, godine 2009. propao je veletrgovac Zdravko Pevec (navodno ga je uništio upravo Todorić), a najkasnije do 2019. urušit će se Todorićevo poslovno carstvo. Da se i ne govori o propasti mnogih drugih domaćih tajkuna počevši od "menadžera godine" (proglašenoga 1992.) Miroslava Kutle, preko Goranka Fižulića pa do medijskog mogula Ninoslava Pavića. Tu jednostavno mena sreće ni blagoslova. Štono bi rekli tzv. obični ljudi, kako došlo tako i otišlo. Ili rečeno drastičnije, oteto prokleto.

AN
ANTIFA
13:13 31.03.2017.

Da sam ja dobavljač momentalno bi pustio zadužnicu i nasapunao dasku pohlepnim bankarima koji su kreditirali Agrokor bez kraja i konca. I sad moš mislit domaće banke ubjeđuju dobavljače da ne puštaju zadužnice da se cijeli sustav ne uruši i da banke ne moraju otpisivati veći dio kredita. Pa nek se uruši, oteto prokleto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije