Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Da djed vidi Rvacku danas, sam bi svoju ploču odavno skinuo'

Na najavu Milana Bandića da će preimenovati Trg maršala Tita, reagirala je i Saša Broz
27. lipnja 2017. u 11:43 336 komentara 22742 prikaza
Saša Broz
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer objavio kako planira preimenovati Trg Maršala Tita u Trg Republike Hrvatske, reagirala je i unuka Josipa Broza Tita, Saša Broz.

Milan Bandić konferencija Bandić: Predlažem da Trg maršala Tita postane Trg Republike Hrvatske

Ona je poručila kako bi ''djed, da vidi Rvacku danas, sam svoju ploču s trga skinuo", a njezin status prenosimo u cijelosti. 

"Kao prvo, dragi prijatelji, želim se svima ispričati jer se oni koje smo birali ne bave VAMA / NAMA nego čovjekom koji je mrtav 37 godina. Iskreno mi je žao što je očito kvaliteta života u metropoli manje bitna od imena jednog trga. Voljela bih Vas utješiti i reći "ajd fala Bogu skinuli ga" i ta će tema biti stavljena ad acta... Ispričavam se ponovno jer znam da neće. Nažalost. Lobotomiju ljudima ne možeš napraviti zabranama, seljakanjem KIPIĆA i TRGIĆA jer vidi vraga i žutog i crnog i crvenog i zelenog... Ljudi znaju kako se taj TRG zove i zašto. Oni nostalgični mogu put pod noge pa prošetati po nekom od bratskih trgova i ulica u susjedstvu ili otići dalje do Cipra, još dalje do Moskve ili puno dalje do Indije.
Tito je otišao u povijest?!? Ouuuu jeeeeah odavno još debelo za svog života i tamo će ostati siguran od KIPIĆA i TRGIĆA.
Vjerujte mi da bi djed da vidi Rvacku danas sam svoju ploču s trga skinuo. Odavno.
Na kraju ispričavam se i radi neviđenog medijskog terora koji svi zajedno trpimo radi najvažnije sporedne stvari na svijetu – a nije nogomet.
A sad .....ajmo delat!!!!"

Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih Tito odlazi u povijest Milan Bandić pristao je na uvjet Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih Tito Marinko Jurasić Živio antifašizam, ali Tito mora pasti! Andrija Mikulić Odlučili na sjednici Zagrebački HDZ surađivat će s Bandićem: 'Ime Trga maršala Tita treba se promijeniti'
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
PROMO
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom
 • Avatar AligatorXO
  AligatorXO:

  kako li je teško izreći HRVATSKA

 • Klarahrv:

  Da djed vidi da postoji samostalna Hrvatska od tuge bi se živ zazidao u Hudu jamu.

 • dosadno:

  Kada netko za svoju zemlju kaže "Rvacka" nije vrijedan ikakvog kulturnog i uljuđenog komentara. Sam je sve rekao o sebi.