Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trovanje u Rijeci

Sanitarna inspekcija: 'Obavili smo očevid, inspekcija je u tijeku'

Svjetski dan voda obilježava se 22. ožujka
Sanjin Strukic/PIXSELL
07.11.2023.
u 13:15

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata obavila je očevid odmah po zaprimanju obavijesti PU primorsko-goranske da je jednoj osobi pozlilo tijekom ispijanja bezalkoholnog pića u riječkom kafiću, te je inspekcijski postupak u tijeku, izvijestili su iz Državnog inspektorata.

Nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke o trovanju bezalkoholnim pićima u riječkim kafićima, iz policije su u utorak izvijestili da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića, a u riječkoj bolnici je hospitalizirana osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo primorsko-goranske županije su odgovorili kako nakon zaprimljenih informacija o kemijski kontaminiranim pićima u ugostiteljskim objektima, ali i hospitalizaciji pod sumnjom na kemijsku ozljedu usne šupljine, grla i jednjaka, nadležna tijela na terenu prikupljaju uzorke spornih pića.

Nad njima će se provesti sva potrebna ispitivanja radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

VIDEO Reakcija Coca-Cole Hrvatske o strašnom slučaju trovanja: 'To je izolirani slučaj'

Naglašavaju kako Nastavni zavod po službenoj dužnosti vodi evidenciju o zaraznim i kroničnim nezaraznim bolestima te nije nadležan za evidenciju slučajeva hospitalizacija, a za prikupljanje uzoraka nadležna je sanitarna inspekcija Državnog inspektorata. Nastavni zavod je po službenoj dužnosti ovlašten za provedbu svih analiza hrane i pića te će ih provesti ako nadležna tijela to nalože, naveli su.

Iz PU primorsko-goranske priopćili su da je 4. studenoga zaprimljena dojava da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezena u riječku bolnicu radi pružanja odgovarajuće liječničke pomoći.

VEZANI ČLANCI 

Obavljen je očevid, izuzeti su određeni predmeti te su obavljeni razgovori s više osoba, a policija je o prikupljenim saznanjima izvijestila Državno odvjetništvo i Državni inspektorat. Iz policije napominju da im osim tog te jednog događaja iz prethodnog razdoblja nisu prijavljeni drugi slični događaji. 

Iz riječke bolnice su izvijestili da je na bolnički odjel primljena jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je stabilno te se nastavljaju dijagnostičko-terapijski postupci, a odmah, je tijekom obrade, sve prijavljeno PU primorsko-goranskoj.

VIDEO U slučaj trovanja vodom uključen i Državni inspektorat. Oglasila se riječka policija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije