Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dom za starije

Šandrovačka ljepotica ipak je nedostižna većini poljoprivrednika

\'31.05.2011., Bjelovar - Vrhunac obiljezavanja Dana opcine Sandrovac bilo je svecano otvorenje Doma za starije i nemocne osobe vrijednog 6,4 milijuna kuna, koji ce moci smjestiti 50 osoba i u kojemu
Damir Špehar/PIXSELL
01.06.2011.
u 12:06

Budući da smještaj stoji od 3300 do 3800 kuna, bez subvencije države, dom će se teško popuniti

Vrhunac proslave Dana Općine Šandrovac bilo je dugoočekivano otvorenje Doma za starije i nemoćne osobe, koji je svečano otvorio, nakon što ga je posvetio, biskup Vjekoslav Huzjak, potpredsjednik Vlade i ministar Božidar Pankretić.

Načelnik Josip Dekalić bio je na sto muka jer ne zna kako popuniti 50 kreveta bez subvencija Ministarstva zdravstva, a ministarstvo ne može dati novac zbog prazne blagajne. Smještaj u domu stoji od 3300 do 3800 kuna, pa ostaje nedostižan siromašnim poljoprivrednicima. Time taj projekt, vrijedan 6,4 milijuna kuna, postaje beskorisnim.

– Mjesecima smo odgađali otvorenje upravo čekajući da Ministarstvo zdravstva odobri subvencioniranje. Kako to nismo dočekali, tek mogu reći da ćemo samo našim mještanima subvencionirati smještaj sa 1000 kuna – poručuje Dekalić.

Dok su se neki pitali nije li pojavljivanje B. Pankretića tek skupljanje predizbornih bodova, sam ih je razuvjerio rekavši da je njegovo ministarstvo dalo za gradnju doma 2,24 milijuna kuna.

Komentara 1

LV
lord vader
12:06 02.06.2011.

kako to misli \"NJEGOVO MINISTARSTVO\" ??? znaci on je vlasnik ministarstva ?? prisvajanje zasluga radi samopromidzbe i skupljanja politickih poena. drugo, i prije se je mogla izracunati cijena boravka u domu ,a ne sada kada je sve gotovo pricaju da da je to preskupo i da nemaju koga staviti u dom ?? tko je odobrio projekt ?? tko je gradio i koliko se drzavne love opralo ovdje ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije