Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podijelila grad

Bura u Krapini protiv nastupa turbo-folk pjevačice Sandre Afrika

Sandra Afrika
Foto: Facebook
1/2
26.01.2015.
u 15:00

Mnogi su nezadovoljni jer se koncert održava u sportskoj dvorani obrazovne ustanove, a protiv je i gradonačelnik

Sandra Afrika, turbo-folk pjevačica iz Srbije, podijelila je Krapinčane nakon što je objavljeno da će 13. ožujka održati koncert u sportskoj dvorani tamošnje srednje škole. Upravo je lokacija izazvala buru jer dio građana smatra da obrazovna ustanova nije mjesto za takve nastupe.

– Kakvu to poruku šalje mladima? Da su kič, golotinja i neukus poželjni jer, eto, to je bilo u školi, znači da je u redu – jedan je od komentara nezadovoljnih kojih je iz dana u dan sve više, pa je reagirao i gradonačelnik Zoran Gregurović, koji se na svom Facebook-profilu ogradio od toga da Grad Krapina ili bilo koja gradska ustanova imaju veze s koncertom Sandre Afrike.

– Koncert je dogovorila škola, a kako, zašto i na koji način, ja osobno ne znam jer Grad nad srednjom školom nema nikakve ingerencije – objasnio je gradonačelnik i dodao da ne podržava koncert u sportskoj dvorani. Smatra ga “apsolutno neprimjerenim”.

– Nažalost, ukusi su takvi kakvi jesu i o njima ne želim govoriti – napomenuo je Gregurević, roker u duši koji, tvrdi, nikad ne bi “išao na cajke”, no one kojima je to “gušt slušati ne treba zbog toga kamenovati”.

Sandra Afrika često nastupa u Hrvatskoj, uglavnom u diskotekama. U veljači će pjevati u Splitu, a u Krapinu dolazi prvi put. Jedan joj je od najvećih hitova pjesma “Neko će mi noćas napraviti sina”, u kojem pjeva: “Haljina na podu, dobar znak za sreću, ko si ti, do jutra znati neću...”

U Zagorju ima i fanove kojima, kaže, neće biti problem izdvojiti 80 kuna za ulaznicu u pretprodaji, odnosno 100 na dan koncerta koji organizira privatna tvrtka koja je iznajmila dvoranu. Najavljuju se već i “kontraudarci”, pa se tako može čuti da će se taj dan u Krapini organizirati i prosvjedna rock slušaonica. Dijelu građana smeta i to što se turbo-folk koncert organizira u mjesecu u kojem se zbiva i manifestacija Kajkavske špelancije, posvećena promociji kajkavske kulture. Protiv koncerta izjasnile su se i neke od stranaka u Krapini.

>>Zašto slušamo Cecu i Lepu Brenu? Narodnjake u hrvatske gradove nisu donijeli došljaci

 

Komentara 57

CA
canon60
15:35 26.01.2015.

Dragi moji Zagorci pa koji vam je vrag? Prvo dajete glasove onom crvenom odmetniku a sada se još i dodvoravate ovakvim četnikušama.Tjerajte to smeće i još uvijek najhrvatskijeg kraja Hrvatske.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
15:28 26.01.2015.

Teror srpske kulture želi zasjeniti manifestaciju kajkavske kulture.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:36 26.01.2015.

Imali su koga i pozvati,Trebali su joj postaviti i štangu..100kn za koncert heheh, čovjeće koda dolazi Lady GaGa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije